Brembo G Sessanta: Νέες δαγκάνες φρένων με φωτισμό LED! [video]

Brembo G Sessanta: Νέες δαγκάνες φρένων με φωτισμό LED! [video]

Η γνωστή εταιρία κατασκευής φρένων, επηρεασμένη πιθανά από την ανάπτυξη του LED φωτισμού σε gaming εφαρμογές, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι ανάλογο και στο δικό της πεδίο.

Τα τελευταία χρόνια δεν νοείται gamer που σέβεται τον εαυτό του, ο οποίος δεν διαθέτει τουλάχιστον ένα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι, ανεμιστήρες ή ακόμα και μνήμες RAM, οι οποίες να ενσωματώνουν φωτισμό RGB LED. Αυτό με το φωτισμό, που ξεκίνησε ως μόδα στους υπολογιστές, φαίνεται τώρα πως αρχίζει να επεκτείνεται και σε άλλες εφαρμογές. 

Κάτι τέτοιο τουλάχιστον περνάει από το μυαλό μας, αντικρύζοντας τις νέες, φωτιζόμενες δαγκάνες φρένων της Brembo. Το συγκεκριμένο μοντέλο ονομάζεται G Sessanta και έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μοτοσικλέτα. Η ιταλική εταιρία, ωστόσο, έχει ήδη επιβεβαιώσει πως αυτή η φιλοσοφία θα επεκταθεί και σε συστήματα πέδησης που προορίζονται για αυτοκίνητα.

Ο έλεγχος του φωτισμού θα γίνεται μέσω εφαρμογής σε smartphone. Από αυτή ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει το επιθυμητό χρώμα αλλά και να έχει μία αλληλεπίδραση με το όχημά του. Όσο για τη Brembo, θεωρεί πως με την τοποθέτηση LED στις δαγκάνες μπορεί να καλύψει δύο βασικές ανάγκες.

Η πρώτη έχει να κάνει με την αισθητική, που θα βελτιώνει την ψυχολογία του χρήστη και παράλληλα θα τραβάει τα βλέμματα του κοινού. Η δεύτερη αφορά στην επικοινωνία του οχήματος με τον οδηγό. Μέσω ενός συγκεκριμένου φωτιστικού μοτίβου, για παράδειγμα, θα μπορούν τα φρένα να τον ενημερώνουν οπτικά για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα. Μία άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα προσέγγιση, είναι ότι θα μπορούν να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το ποσοστό της φθοράς, προειδοποιώντας έγκαιρα για την αντικατάστασή τους. Και, φυσικά, θα μπορούν να λάμπουν πιο έντονα κατά τη διαδικασία της πέδησης, προειδοποιώντας τους γύρω. 

Το πόσο γρήγορα θα τα δούμε στην αγορά, καθώς και το αν θα υπάρξουν κατασκευαστές να επιλέξουν τα G Sessanta ως φρένα πρώτης τοποθέτησης, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Κάτι μας λέει όμως πως μια τέτοια, τόσο φωτεινή ιδέα, δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube