H Toyota πάει Σελήνη με Lunar Cruiser [video]

H Toyota πάει Σελήνη με Lunar Cruiser [video]

Η Toyota συνεργάζεται με την Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) για την εξέλιξη ενός εντυπωσιακού σεληνιακού οχήματος με κινητήρα υδρογόνου. Το μακροπρόθεσμο πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί το 2029.

Το διάστημα αποτελεί όνειρο των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο. Ο μεγαλύτερος Ιάπωνας κατασκευαστής, η Toyota, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Μόνο που για την ιαπωνική εταιρεία το όνειρο πήρε σάρκα και οστά, υπογράφοντας συμφωνία με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Εξερεύνησης του Διαστήματος για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό 6τροχο όχημα που ονομάζεται Toyota Lunar Cruiser –η αναφορά στις δυνατότητες cruising της Toyota σε κάθε είδους έδαφος είναι προφανής.

Αυτό το όνομα είναι ήδη γνωστό εδώ στη… Γη για το εμβληματικό 4x4 της εταιρείας, το Land Cruiser, που για την περίπτωση αποκτά μια άλλη διάσταση με αυτό το κόνσεπτ. Η συμπιεζόμενη καμπίνα θα μπορεί να φιλοξενήσει το πλήρωμα των επιστημόνων που καθησυχάζονται από την αξιοπιστία του μοντέλου. Η επίσημη δήλωση μάλιστα δίνει μια νότα χιούμορ με τη φράση, «το πνεύμα του Toyota Land Cruiser επιτρέπει στους επιβάτες να μπορούν να πουν ότι σίγουρα θα επιστρέψουν σπίτι».

Toyota Lunar Cruiser, Japan Aerospace Exploration Agency

Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι λιγοστές σχετικά με αυτό το hi-tech όχημα. Η Toyota υπόσχεται ότι το Lunar Cruiser θα διαθέτει κινητήρα υδρογόνου, ικανό να αντέξει τις ακραίες συνθήκες της Σελήνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσομοιώσεις έως το 2024, ένα λειτουργικό πρωτότυπο πλήρους κλίμακας το 2029 και ένα ταξίδι στη Σελήνη το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube