Τι γίνεται αν πέσεις με 150 km/h σε ένα τοίχο; [video]

Τι γίνεται αν πέσεις με 150 km/h σε ένα τοίχο; [video]

Καλό είναι να ξέρουμε και... μακριά από εμάς.

Στις δοκιμές πρόσκρουσης των διαφόρων οργανισμών που δημοσιεύουμε όλα γίνονται με μικρές σχετικά ταχύτητες. Για παράδειγμα, οι δοκιμές του EuroNCAP γίνονται με ταχύτητα 64 km/h για τη μετωπική σύγκρουση και 50 km/h για την πλάγια. Παρόλα αυτά βλέπουμε τα αυτοκίνητα να υφίστανται σημαντικές ζημιές, κάτι που σημαίνει πως σε μεγαλύτερες ταχύτητες τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο σοβαρά. 

Αλήθεια τι θα συνέβαινε αν ένα αυτοκίνητο έπεφτε με 150 km/h πάνω σε ένα τοίχο;

To γαλλικό κανάλι Vilebrequin στο YouTube αποφάσισε να το μάθει. Ήταν ένα εγχείρημα που στην πράξη αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί. Για αρχή νοίκιασαν ένα αεροδρόμιο και συναρμολόγησαν 72 τσιμεντόλιθους για να σχηματίσουν ένα τοίχο που υπολόγισαν ότι ζυγίζει περίπου 86 τόνους.

Στη συνέχεια αγόρασαν μια στέισον BMW 5 με 284.000 km στο οδόμετρο που όμως, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχε διανύσει πάνω από 650.000 km! Κάτι που σημαίνει πως ή το οδόμετρο είχε σταματήσει να δουλεύει ή κάποιοι είχαν γυρίσει χιλιόμετρα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... 

Πριν τη διεξαγωγή του «πειράματος», προσπάθησαν να αφαιρέσουν από το αυτοκίνητο εξαρτήματα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο, αλλά δεν βρήκαν κάτι που να αξίζε τον κόπο. 

Στη συνέχεια έβγαλαν το μπροστινό κάθισμα και τοποθέτησαν ένα τηλεκατευθυνόμενο σύστημα οδήγησης, έβαλαν μια κάμερα εκεί που θα ήταν το κεφάλι του οδηγού για να έχουν μια εικόνα όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται και με ένα συνοδό αυτοκίνητο προσπάθησαν να φτάσουν τα 200 km/h. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να φτάσουν παρά μόνο στα 150 km/h. 

Mόνο; Δεν είναι και μικρή ταχύτητα για να σκάσεις πάνω σε έναν τσιμεντένιο τοίχο, οπότε δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι απέμεινε από την πρόσκρουση...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube