Πλαγιολισθήσεις χωρίς χέρια με την αυτόνομη Toyota GR Supra [video]

Πλαγιολισθήσεις χωρίς χέρια με την αυτόνομη Toyota GR Supra [video]

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Stanford και από την Toyota εξελίσσουν έξυπνα συστήματα υποβοήθησης.

Η Toyota σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Stanford παρουσίασε μια GR Supra που εκτελεί αυτόνομα drift χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού! Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο υπολογιστής αναλαμβάνει τον έλεγχο σε φρένα, τιμόνι και γκάζι, με απόλυτη επιτυχία. Ως αποτέλεσμα, η πισωκίνητη Toyota GR Supra διατηρεί πορεία με ανάποδο τιμόνι, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει τη βόλτα ως επιβάτης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εργαστήριο Dynamic Design Lab του Stanford ασχολείται με αυτόνομες πλαγιολισθήσεις, καθώς το 2019 είχε παρουσιάσει το όχημα MARTY, μια αυτόνομη DMC Delorean, ενώ η έρευνα και η εξέλιξη του project αυτοματοποίησης έχει ξεκινήσει από το 2008. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές του πανεπιστημίου συνεργάστηκαν με ερευνητές από το Toyota Research Institute για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης.

Στόχος του συστήματος είναι να συνδυάσει την εμπειρία και την ακρίβεια στο χειρισμό ενός επαγγελματία οδηγού αγώνων, με την προνοητικότητα και τις δυνατότητες ενός υπερυπολογιστή για την αποφυγή ατυχημάτων. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν μανούβρες πέρα από τις δυνατότητές τους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Εκτός λοιπόν από διασκεδαστικά βίντεο, η συνεργασία αυτή συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση των συστημάτων υποβοήθησης που θα μπουν στα αυτοκίνητα του μέλλοντος, από την Toyota και από άλλους κατασκευαστές.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube