Koenig Ferrari F50: Επίδειξη δύναμης ή ιεροσυλία; [video]

Koenig Ferrari F50: Επίδειξη δύναμης ή ιεροσυλία; [video]

Κάποιοι ήθελαν περισσότερη δύναμη από τη Ferrari F50. Και ο Koenig τους πρόσφερε άφθονη.

Προσαρμόζοντας στον επικό V12 του Maranello με καταβολές από την F1 ένα biturbo κιτ, o Γερμανος βελτιωτής Koenig είχε δημιουργήσει στο κορμί της υπέροχης Ferrari F50 έναν δράκο που έφτυνε φωτιές και ανάσαινε με έναν τρομακτικό βρυχηθμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιορτάζουμε 70 χρόνια Ferrari στο τιμόνι της 488 GTB [video]

Ακριβώς λόγω της στενής σχέσης του συγκριμένου κινητήρα με τον κινητήρα της Formula 1, μοιάζει ακόμη μεγαλύτερη ιεροσυλία το γεγονός ότι o Koenig χρειάστηκε να βάλει χέρι στο διαμάντι με τις 5βάλβιδες κεφαλές και την περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών με μια σειρά αλλαγών σε βάθος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Αντικαταστάθηκαν πρώτα από όλα τα πιστόνια ώστε η σχέση συμπίεσης να πέσει στο 8,1:1. Αλλάχτηκαν οι πολλαπλές εισαγωγής και φυσικά οι εξαγωγής, μαζί με νέα εξάτμιση διαμέτρου 80 mm με ένα κεντρικό καζανάκι. Το κιτ περιλαμβάνει δύο intercooler αριστερά και δεξιά και νέο εγκέφαλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ας δώσουμε στη Ferrari F50 λίγη από την προσοχή που της αξίζει

Αισθητικά ξεχώριζε από τις ειδικές διαιρούμενες σε τρία τμήματα ζάντες της BBS και τους πρόσθετους αεραγωγούς για την ψύξη του κιβωτίου και του κινητήρα.

Από τα 520 άλογα και τα 48 kgm ροπής, η ισχύς εκτοξεύτηκε στα 850 άλογα λίγο πιο χαμηλά, στις 7.200 rpm. Και η ροπή ξεπερνούσε τα 80 kgm στις 7.000 rpm. Η Koenig ανακοίνωνε τότε επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερα από 3” ενώ η εργοστασιακή F50 έκανε 3,9”.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube