Κλασικό MINI 1000 θα κάνει ρεκόρ πάνω από τα 6.000 m

Κλασικό MINI 1000 θα κάνει ρεκόρ πάνω από τα 6.000 m

Το θρυλικό μοντέλο θα βρεθεί στη Νότια Αμερική με στόχο τα 6.000 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Για να τιμήσει τα 60ά γενέθλια του θρυλικού μοντέλου, ένας περιπετειώδης Βρετανός αποφάσισε να κάνει κάτι ξεχωριστό, οδηγώντας ένα MINI 1000 τόσο ψηλά όσο δεν έχει βρεθεί τις προηγούμενες έξι δεκαετίες. Συγκεκριμένα 6.000 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Ben Coombs είναι ένας έμπειρος ταξιδιώτης με πολλές ριψοκίνδυνες αποστολές στο βιογραφικό του. Έχει οδηγήσει σε όλη την αμερικανική ήπειρο πίσω από το τιμόνι ενός TVR, ενώ διέσχισε την Αφρική με μια Porsche, οπότε ξέρει τι είδους αντιξοότητες να περιμένει με το MINI 1000.

Το κλασικό MINI στόχευε στις αστικές μετακινήσεις, αλλά με την κατάλληλη δόση μούρλας, φιλοδοξεί να ξεπεράσει το υψόμετρο των 6.000 m

Για το νέο του εγχείρημα, σκοπεύει να υπερβεί το αρχικό ρεκόρ του TVR Chimaera, το οποίο είχε ανεβάσει σε υψόμετρο 4.700 m στο Altiplano της Βολιβίας.

MINI 1000

Ελπίζει να βρει τους κατάλληλους δρόμους για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του με το μικρό κλασικό, αλλά όπως δείχνουν τα εκτός δρόμου αξεσουάρ που έχει προσθέσει στο MINI 1000, είναι έτοιμος να βγει από την πεπατημένη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Unimog U 5023 της Mercedes-Benz ανέβηκε στα 6.694 m στο ηφαίστειο Ojos de Salado στη Χιλή

Ενώ οι δρόμοι στο Θιβετιανό Οροπέδιο θα πλησίαζαν στο επιθυμητό υψόμετρο, τελικά επέλεξε τη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα τη Χιλή και το Περού. Αυτές οι δύο περιοχές έχουν ψηλά ηφαίστεια με παλιά ορυχεία. Όπως το Aucanquilcha Stratovolcano, όπου μια συγκεκριμένη χωμάτινη διαδρομή φτάνει στα 6.176 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

MINI 1000

Το MINI 1000 του 1974 δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια αποστολή σε τέτοια ύψη. Ενώ συνήθως επιλέγονται σκληροτράχηλα ψηλωμένα 4X4, το μικρό δίθυρο βρετανικό μοντέλο θα κάνει το εγχείρημα πιο περιπετειώδες, με την μπροστινή κίνηση και τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 911 κάνει παγκόσμιο ρεκόρ υψομετρικής διαφοράς καίγοντας συνθετικά καύσιμα

Ο Coombs το έχει στην κατοχή του 16 χρόνια και το έχει περιποιηθεί σε ένα τριετές πρόγραμμα αποκατάστασης, για να το προετοιμάσει για το δύσκολο εγχείρημα.

MINI 1000

Τέσσερα άτομα θα συμμετάσχουν συνολικά, με ένα Range Rover του 1990 στο ρόλο του συνοδευτικού οχήματος. Τα δύο αυτοκίνητα ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Οκτωβρίου και τώρα βρίσκονται στην Ουρουγουάη, έτοιμα για την ανάβαση στο Andres.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube