Kissimmee: H πιο μεγάλη δημοπρασία κλασικών αυτοκινήτων ξεκίνησε

Kissimmee: H πιο μεγάλη δημοπρασία κλασικών αυτοκινήτων ξεκίνησε

Μπορεί να μην συζητιέται ευρέως εκτός των αμερικανικών συνόρων και των συλλεκτικών κύκλων, αλλά η δημοπρασία του Kissimmee είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Με εξαιρετική γκάμα με πάνω από 3.500 αυτοκίνητα.

Shelby GT350R Fastback - Mecum, Kissimmee Auctions

Ο μεγάλος οίκος δημοπρασιών Mecum είναι αυτός που διοργανώνει, όπως σε κάθε αρχή του έτους, τη μεγαλύτερη πώληση αυτοκινήτων στον κόσμο (7-16 Ιανουαρίου), στο Kissimmee της Florida. Τόσο μεγάλη που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα, με πωλήσεις τόσο σε αυτοκίνητα, αλλά και σε αντικείμενα τέχνης που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

Ένας τερατώδης κατάλογος που αποτελείται από 3.500 οχήματα είναι χωρισμένος σε κατηγορίες: Classic Cars, Muscle Cars, μοτοσικλέτες, σκάφη, έργα τέχνης… Ό,τι μπορείς να φανταστείς βρίσκεται μέσα στη ατελείωτη αυτή λίστα.

Φέτος, ο αείμνηστος Carroll Shelby φιγουράρει ως η μια κυρίαρχη προσωπικότητα της δημοπρασίας με πολλά λοτ που συνδέονται με το όνομά του. Μπόλικα κομμάτια που του ανήκαν δημοπρατούνται, με σημαντικότερο μια από τις 34 Shelby GT350R Fastback του 1965 να εκτιμάται ότι θα πιάσει ένα εκατομμύριο δολάρια -κύρια φωτογραφία. Ακόμα ένα λοτ σημαντικό είναι αυτή η Ferrari 340 America που βλέπετε, από το 1952, που την οδηγούσε τότε στη Γαλλία ο Lucien Vincent. Ένας οδηγός κάθε άλλος παρά τυχαίος, μιας και ήταν ο νικητής στις 12 Ώρες της Casablanca (με Talbot-Lago T26C και δεύτερο οδηγό τον Charles Pozzi) και μάλιστα εμπρός από οδηγούς όπως οι Jean-Louis Rosier και Maurice Trintignant.

Ferrari 340 America - Mecum, Kissimmee

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν; Ο κατάλογος του Kissimmee αξίζει τη βόλτα σας, καθώς είναι τόσο πλούσιος σε αριθμό και τόσο ποιοτικός σε κομμάτια που θα γουρλώσετε τα μάτια. 

Ευτυχώς, το site είναι φτιαγμένο πολύ καλά, επιτρέποντας να περιηγηθείς στις διάφορες συλλογές. Η ιδιαιτερότητα, επίσης, στη δημοπρασία του οίκου Mecum είναι αυτό το ανακάτεμα με συλλεκτικά κομμάτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με αυτοκίνητα ιδιωτών κάθε τιμής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube