Κι αν η FIAT έβαζε στο Tipo σήμα Abarth; [video]

Κι αν η FIAT έβαζε στο Tipo σήμα Abarth; [video]

Είναι προφανές ότι το νέο FIAT Tipo Sport δεν έκανε σοβαρά βήματα για να υποστηρίξει την επωνυμία του, οπότε κάποιοι αποφάσισαν να σπρώξουν τα πράγματα περισσότερο.

Εκεί στη FIAT από φήμες πάμε καλά και οι υποσχέσεις δυστυχώς σπάνια τηρούνται. Πρόσφατα το είδαμε με το 500Χ που προαλειφόταν για να γίνει πικάντικο Abarth. Ένα ακόμη ιταλικό πιπεράτο μοντέλο επανέρχεται διά μέσου… Γερμανίας, με την Auto Bild να ενθαρρύνει μια ιδέα που θα μπορούσε να ευδοκιμήσει ανάμεσα στα άλλα FIAT: Αυτή ενός πιο στοχευμένου Tipo...

Για να γίνουν δε σαφέστεροι, ανέβασαν ακόμη και ένα video online. Σαφώς και κανείς δεν θα είχε αντίρρηση  το FIAT Tipo να ανοίξει τους ορίζοντές του, πόσω μάλλον εμείς. Και με το να βρεθεί η ιταλική εταιρεία μέσα σε ένα περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και ο πελάτης σφόδρα απαιτητικός είναι κάτι που θα της έκανε καλό. Αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι κάτι που επιζητά η ίδια. Ή μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Νέο FΙΑΤ Tipo Sport

Και γιατί τα λέμε όλα αυτά. Διότι οι Γερμανοί προτείνουν το Abarth Tipo να φορέσει τον συμπαθητικό 1.400άρη κινητήρα με 180 άλογα. Ή ακόμη καλύτερα, τον 4κύλινδρο 1750 από την Alfa Romeo Giulietta QV με τα 240 άλογα. Οι Γερμανοί όμως ξεχνούν ότι τα 4κύλινδρα μοτέρ 1.4 MultiAir θα αντικατασταθούν από τα καινούργια 3κύλινδρα -του ενός λίτρου με τους 120 PS και το 1.300άρι με τους 150 PS. Μιας και αυτά είναι που μπορούν να ανταποκριθούν στη νέα αντιρρυπαντική νόρμα  Euro 6d-Temp και για το λόγο αυτό φόρεσαν φίλτρο μικροσωματιδίων.

Παρόλα αυτά, ένα Abarth Tipo θα είχε νόημα, θυμίζοντας το Grande Punto Abarth με τα 155 άλογα, ισχύς που έβγαινε από τον ίδιο 1.4 T-Jet. Το σπορ Tipo που έφτιαξαν οι Γερμανοί μας θυμίζει πολύ αυτό το αυτοκίνητο. Διαθέτει δε τον ίδιο συνδυασμό λευκής καροσερί με μαύρες πλαστικές «φούστες», κόκκινα αυτοκόλλητα και αλουμινένιες ζάντες σε μπρονζέ-ανθρακί.

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι και το πρώτο Tipo είχε επίσης μια έκδοση 2.0 Sport, το επονομαζόμενο και Sedicivalvole… Αλλά και που σχεδόν κανένας δεν το θυμάται... Υπάρχει κανείς;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube