Karting: Νίκη του Λιβέρη στο Βέλγιο

Karting: Νίκη του Λιβέρη στο Βέλγιο

Εμφατική νίκη πέτυχε ο νεαρός καρτίστας Διονύσης Λιβέρης στο κορυφαίο διεθνές επίπεδο, στο Rotax Max Challenge.

Κυριαρχικός ήταν ο νεαρός Έλληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Mariembourg του Βελγίου όπου έγινε ο δεύτερος γύρος του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος Rotax Max Challenge ΒΝL.

Στους τέσσερις αγώνες του διημέρου, ο 16χρονος Διονύσης πήρε τρεις φορές την πρωτιά και μία δεύτερη θέση.  Έτσι βρίσκεται πλέον επικεφαλής του πρωταθλήματος που θα κριθεί τον Οκτώβριο στην περίφημη πίστα Genk του Βελγίου.

O Λιβέρης αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία Rotax DD2, με καρτ 35 ίππων, δύο ταχυτήτων και φρένα στους τέσσερις τροχούς. Οδηγεί για την πρωταθλήτρια στον κόσμο και στην Ευρώπη ομάδα DAEMS, με έδρα το Βέλγιο.  Στο BNL φέτος συμμετέχουν 186 οδηγοί από 16 χώρες.

karting
Ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης καθοδηγεί τον Διονύση Λιβέρη στην πορεία του προς την κορυφή του ευρωπαϊκού karting.

Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Επόμενος αγώνας του Διονύση είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ Rotax στη Σουηδία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube