node/36712

Karting: Η Formula K Hellas σας προσκαλεί στην πίστα

Παρουσιάστηκε επίσημα η αγωνιστική ομάδα Formula K Hellas, σε στενή συνεργασία της Speedpark με το ιταλικό εργοστάσιο.

Η Formula K ήρθε στην Ελλάδα. Η κορυφαία κατασκευάστρια αγωνιστικών και όχι μόνο καρτ, αντιπροσωπεύεται επίσημα και αποκλειστικά από τη Speedpark. Το εργοστάσιο υποστηρίζει πλήρως την ελληνική ομάδα στην προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων και στην αγωνιστική εμπλοκή, στην εγχώρια σκηνή και σε διεθνές επίπεδο.

Η συνεργασία μετρά ήδη ενάμιση χρόνο επιτυχιών, αλλά πλέον εδραιώθηκε με κάθε επισημότητα, με μια εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στην πίστα καρτ Speedpark στον Ασπρόπυργο. Εκεί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας Formula K Hellas, παρουσία του CEO του IPK Group Daniel Sliva.

 

Formula K Hellas
Ο Daniel Sliva, CEO του IPK Group, είναι ενθουσιασμένος με την πορεία της Formula K Hellas, εμπορικά και αγωνιστικά. Μια προσπάθεια με τη σφραγίδα του Γιώργου Λαζαράκου [αριστερά].


Επικεφαλής της Speedpark είναι ο Γιώργος Λαζαράκος ενώ αγωνιστικός διευθυντής και υπεύθυνος για την προπόνηση των οδηγών είναι ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης, με επικεφαλής μηχανικό τον Μπάμπη Ζώγκο. Στην ομάδα συμμετέχουν ο Διονύσης Λιβέρης, ένας οδηγός με νίκες και βάθρα σε πανευρωπαϊκούς αγώνες καρτ τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ανδρέας Λασκαράτος ο οποίος φέτος αγωνίζεται στο European Le Mans με πρωτότυπο LMP2 και ο μικρός Γιώργος Καφαντάρης, μόνιμος πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΙΝΙ τα τελευταία χρόνια στην εγχώρια σκηνή.
 

Formula K Hellas
Ο Γιάννης Αντωνιάδης και ο Μπάμπης Ζώγκος έχουν οδηγήσει την Formula K Hellas σε νίκες και τίτλους. Εδώ με τον CEO του IPK Group [αριστερά] Daniel Sliva.Μία νέα αρχή πραγματοποιείται στον χώρο του ελληνικού καρτ, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το πρότζεκτ έχει ως βασικό στόχο να μυήσει νέους οδηγούς κάθε ηλικίας στον χώρο του καρτ, στο διαφορετικό βαθμό εμπλοκής που ο καθένας επιθυμεί, από το χόμπι ως τον πρωταθλητισμό. H πίστα Speedpark και η Formula K Hellas  ευχαριστούν θερμα όλους τους συντελεστές  αυτής της μοναδικής προσπάθειας.

Formula K Hellas

node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.