Καρτ: 2ος ο Λιβέρης στο Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης

Καρτ: 2ος ο Λιβέρης στο Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και τη συνεπή παρουσία στο βάθρο σημαντικών διεθνών αγώνων καρτ ο Λιβέρης.

Το κύπελλο της 2ης θέσης στον Ουγγρικό γύρο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος καρτ Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης στην κατηγορία DD2, κατάκτησε ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης.

Το αποτέλεσμα ήρθε με μια πειστική για την ικανότητα του εμφάνιση, η οποία δείχνει ότι είναι σε θέση να διεκδικεί πλέον σταθερά το βάθρο στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.  Ήδη φέτος έχει φέρει μια 1η και μια 2η θέση στις Κάτω Χώρες και είναι 6ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο 15χρονος πιλότος που αγωνίζεται με την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια ομάδα DAEMS του Βελγίου και προπονείται από τον διεθνή πρωταθλητή καρτ Γιάννη Αντωνιάδη, ήταν άνετα στην πιο γρήγορη τριάδα από τα ελεύθερα δοκιμαστικά και κατατάχθηκε τελικά τρίτος στους 25 συμμετέχοντες για τους τρεις αγώνες της Κυριακής.

Στον πρώτο αγώνα πέρασε γρήγορα τον Τσεχο Bednar και κάνοντας τον ταχύτερο γύρο τερμάτισε 2ος  πίσω από τον επίσης Τσέχο Bezel.  Στο δεύτερο αγώνα, ο Διονύσης ξεκίνησε 2ος και κάνοντας σταθερή κούρσα χωρίς λάθη τερμάτισε και πάλι 2ος.  Στον μεγάλο τελικό των 21 γύρων που ακολούθησε, ο Λιβέρης έπεσε στον τέταρτο γύρο στην τρίτη θέση και στη συνέχεια αφού ξαναπέρασε δεύτερος, έκανε τον ένα ταχύτερο γύρο του αγώνα μετά τον άλλο καταλήγοντας να τερματίσει μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Bezel.

Οι γνωστοί διεκδικητές, Schoell, Fleischmann, De Ruwe, Birizdo, κ.λπ. ακολούθησαν μακράν πίσω. Ο επόμενος αγώνας του Διονύση είναι ο γύρος του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καρτ Rotax στη Σουηδία, στις 10 Ιουνίου.

Η προσπάθεια του είναι δυνατή με την υποστήριξη της ΕΛΒΑΛ με τα άφλεκτα υλικά etalbondA2, της ομογενούς οικογένειας Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, της ενεργειακής εταιρείας ContourGlobal και της Chipita-7Days.

Ο Διονύσης Λιβέρης (αριστερά) στη δεύτερη θέση του βάθρου

Ο Διονύσης Λιβέρης (αριστερά) στη δεύτερη θέση του βάθρου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube