Καλαντάρι Formula 1 2024 με 24 Grand Prix

Καλαντάρι Formula 1 2024 με 24 Grand Prix

Η Formula 1 στοχεύει σε αριθμό-ρεκόρ για τους αγώνες το 2024, με 24 αγώνες μεταξύ 2 Μαρτίου και 8 Δεκεμβρίου. Με μεγάλη προσοχή στη γεωγραφική κατανομή του ημερολογίου, για να μειωθούν τα ταξίδια μεταξύ των GP.

Καλαντάρι Formula 1 2024 με 24 Grand Prix

Η σεζόν Formula 1 2024 θα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, σηματοδοτώντας μια από τις μεγάλες αλλαγές για την επόμενη χρονιά. 

Τα GP του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας (9 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, για να ληφθεί υπόψη η έναρξη του Ραμαζανιού στις 10 Μαρτίου. 

H Κίνα θα επιστρέψει στο ημερολόγιο της Formula 1 τον Απρίλιο, αγώνας που δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19.

Με τις πρόσφατες προσθήκες του Las Vegas και του Κατάρ, αυτό κάνει ένα ημερολόγιο με 24 GP, αριθμό-ρεκόρ αν τελικά μπορέσουν όλα τους να πραγματοποιηθούν. Η τελευταία συνάντηση έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

Καλαντάρι Formula 1 2024 με 24 Grand Prix

Για τη σεζόν του 2024, η Formula 1 έλαβε επίσης περισσότερο υπόψη της τις αποστάσεις μεταξύ των αγώνων και προσπάθησε να χωρίσει το ημερολόγιο γεωγραφικά. Για παράδειγμα, το ιαπωνικό GP μεταφέρθηκε για τον Απρίλιο για να είναι πιο κοντά στην Αυστραλία και την Κίνα, ενώ το GP του Αζερμπαϊτζάν θα διεξαχθεί πλέον τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν από τη Σιγκαπούρη.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν τη μισή υδρόγειο και να επιστρέφουν σε μια εβδομάδα, εξοικονομώντας έτσι κόστος και CO2.

Καλαντάρι Formula 1 2024 με 24 Grand Prix

Ωστόσο, το ιδανικό αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, το GP του Καναδά βρίσκεται ακόμα μεταξύ Μονακό και Ισπανίας,, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, υπόσχεται ότι θα γίνουν περαιτέρω προσαρμογές. τα επόμενα χρόνια, με στόχο να γίνει η διοργάνωση ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2030. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE