Και όμως! To Tesla Model X πετάει!

Και όμως! To Tesla Model X πετάει!

Η οδηγός ενός Model X κατάφερε να απογειώσει το βαρύ SUV με τα «φτερά γλάρου», κουρνιάζοντάς το πάνω στην μπαριέρα.

Το Tesla Model X μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πόρτες-«φτερά γλάρου» που ναι μεν ανοίγουν όπως τα φτερά του πουλιού, αλλά προφανώς δεν το βοηθούν να πετάξει. Ή μήπως μπορεί –κατά μία έννοια. Διότι εδώ η Γαλλίδα οδηγός του κατάφερε να απογειωθεί από το άσφαλτο και να… το κουρνιάξει πάνω σε μια διπλή μπαριέρα. Οπότε, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι η Tesla με το Model X βρίσκεται τουλάχιστον σε καλό δρόμο όσον αφορά τις πτήσεις –έστω και τις χαμηλές.

Το συμβάν εξελίχτηκε χθες Πέμπτη 16 Μαΐου στον αυτοκινητόδρομο Α404 του δήμου Montréal-la-Cluse, στο διαμέρισμα της Ain, στην ανατολική Γαλλία στο ύψος της Ελβετίας. Οι φωτογραφίες αυτού του ασυνήθιστου ατυχήματος δημοσιεύτηκαν από την τοπική Χωροφυλακή στη σελίδα της στο Facebook.

Για έναν ακόμη άγνωστο λόγο, η οδηγός έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού SUV που χτύπησε στο σημείο που η μπαριέρα πακτώνεται υπό γωνία στο δρόμο (για να μην σε περάσει σε ανάλογη περίπτωση σουβλάκι), έκανε ένα μικρό βολ πλανέ και κάθισε τελικά με τους 2,5 τόνους του πάνω της. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αστυνομία στην ανάρτησή της, «η προσγείωση ήταν ομαλή». Και επισημαίνει μάλιστα ότι η οδηγός δεν τραυματίστηκε αλλά κατέβηκε (κυριολεκτικά κατέβηκε) πελιδνή από το φόβο της. Και αναπόφευκτα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στο Model X.

Montréal-la-Cluse

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube