Julien Ingrassia: Ήρθε η ώρα να γράψω άλλες σελίδες στη ζωή μου...

Julien Ingrassia: Ήρθε η ώρα να γράψω άλλες σελίδες στη ζωή μου...

Εγκαταλείπει την ενεργό δράση ο Γάλλος συνοδηγός - Ogier: Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η καριέρα μου χωρίς εσένα;

Ένα αγωνιστικό δίδυμο που έγραψε ιστορία στο WRC. Ingrassia και Ogier είχαν μια 16ετή συνεργασία, ξεκινώντας το 2006, αγωνιζόμενοι στο γαλλικό πρωτάθλημα, πριν κάνουν το ντεμπούτο τους στο WRC το 2008, κερδίζοντας τον τίτλο Junior WRC εκείνη τη χρονιά οδηγώντας ένα Citroen C2.  

Τώρα, ο 41χρονος πλέον συνοδηγός του Sebastien Ogier, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής σεζόν. Με τον Ogier να ακολουθεί με την Toyota Gazoo Racing ένα επιλεκτικό πρόγραμμα αγώνων, ο επί 16 χρόνια «συνεπιβάτης» του, ο άνθρωπος με τη βοήθεια του οποίου κατέκτησαν επτά παγκόσμιους τίτλους, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. 

Ο ίδιος έγραψε σχετικά στα social media: «Η περιπέτεια ξεκίνησε σχεδόν πριν από 20 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2022 με το πρώτο μου ράλι ως συνοδηγός. Τον Ιανουάριο του 2006 γνώρισα τον Seb...Κάναμε ένα εκπληκτικό ταξίδι από τότε με απερίγραπτες χαρές και συναισθήματα. Είμαι πολύ υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει με τον Seb, σε όλες τις ομάδες με τις οποίες αγωνιστήκαμε. Μετά από χιλιάδες σελίδες σημειώσεων, ήρθε η στιγμή να γράψω κάποιες άλλες γραμμές της ζωής μου και για αυτό αποφάσισα να αποσυρθώ μετά από τον τελευταίο αγώνα της σεζόν... Η Toyota Gazoo Racing, ο Seb και εγώ παλεύουμε ως το τέλος για να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα 2021!
Let’s rock!!!
»

Από την πλευρά του ο Ogier έπλεξε το εγκώμιο του συνοδηγού του: «Ο Julien θα τερματίσει την καριέρα του στο τέλος του έτους. Σέβομαι την απόφασή του 100%. Αναφέρουμε συχνά τις ιδιότητες των οδηγών WRC, αλλά ο συνοδηγός είναι απαραίτητος και ο Julien ήταν το βασικό μέρος της επιτυχίας μας. Από τα πρώτα μου βήματα στο ράλι και εδώ και 16 χρόνια, ο Julien ήταν εκεί, χτίσαμε τα πάντα μαζί, βελτιωθήκαμε μαζί και κάναμε τα όνειρά μας πραγματικότητα ...
Φτάσαμε πιο ψηλά από ό, τι τολμήσαμε να ονειρευτούμε, κερδίζοντας επτά παγκόσμιους τίτλους παγκόσμιων μέχρι τώρα! Τώρα έχουμε δύο αγώνες ακόμη για να παλέψουμε για τον όγδοο.  
Julien, για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία: είσαι ο καλύτερος συνοδηγός εκεί έξω. Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η καριέρα μου χωρίς εσένα;
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα, ξέρω τι σου χρωστάω και δεν είναι δυνατό να σε αντικαταστήσω. Σου εύχομαι ό, τι καλύτερο για το μέλλον και να απολαύσεις τη ζωή σου!
».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube