ΗΠΑ: Ο Προέδρος Biden στα σχοινιά για τις εκπομπές ρύπων

ΗΠΑ: Ο Προέδρος Biden στα σχοινιά για τις εκπομπές ρύπων

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, δέχεται έντονες πιέσεις ώστε να ορίσει ακριβή ημερομηνία που θα απαγορεύει τη χρήση οχημάτων με θερμικούς κινητήρες στις ΗΠΑ!

Από την προεκλογική του κιόλας εκστρατεία, ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, είχε κάνει σαφές ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα γίνουν η πρώτη χώρα παγκοσμίως με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο σύνολο του στόλου της.

Και αν για την πρώτη περίπτωση ο Joe Biden τήρησε το λόγο του και οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη συνθήνη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, στη δεύτερη, το τοπίο παραμένει θολό. 

Για το λόγο αυτό, δυο Γερουσιαστές από την Καλιφόρνια, οι Alex Padilla και Dianne Feinstein, ζήτησαν επισήμως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία όπου κάθε νέο όχημα που θα πωλείται στις ΗΠΑ θα είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων!

Θυμίζουμε πως το Σεπτέμβριο ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, ανακοίνωσε επίσημα ότι έως το 2035 κανένα αυτοκίνητο ή επαγγελματικό όχημα δε θα μπορεί να κυκλοφορεί στην Πολιτεία εάν δεν είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων. 

bid

Τον Ιανουάριο τώρα, ο Biden σε μία κίνηση καλής θέλησης, ανακοίνωσε ότι ο στόλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των 650.000 οχημάτων, θα αντικατασταθεί με ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Αμερική από αμερικανούς εργαζομένους. Και πάλι όμως πολλοί Γερουσιαστές δεν έχουν πεισθεί ότι επιθυμεί να ορίσει ακριβή ημερομηνία για το θέμα των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ. Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι δεσμεύεται από αποφάσεις της Προεδρίας Trump με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και αδυνατεί να τις «σπάσει».

Όπως και να’ χει, τα πρότυπα εκπομπών ρύπων της Καλιφόρνια, ακολουθούν 13 ακόμα Πολιτείες των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% του πληθυσμού της χώρας. Επομένως, ο νεοεγλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ καλείται να πάρει γρήγορες αποφάσεις προτού βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube