node/37232

Ηλεκτρικά αγωνιστικά για το πρωτάθλημα DTM με ισχύ 1.000 PS [video]

Θα έχουν αναλογία 1,5 kg/ps και τελική ταχύτητα 350 km/h.

Η εταιρεία ITR που προωθεί το πρωτάθλημα DTM παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που μας δίνει μια εικόνα για τα αγωνιστικά του μέλλοντος.

DTM

Τα ηλεκτρικά αγωνιστικά θα βασίζονται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque σασί και θα μοιάζουν με οχήματα παραγωγής των κατασκευαστών που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα - όπως για παράδειγμα τα "φανταστικά" BMW, Audi και Aston Martin που βλέπετε στο βίντεο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι κινητήρες, οι πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι τα κοινά για όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρωτότυπο της DTM χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες νέας γενιάς με συνδυαστική απόδοση έως και 1.000 PS (736 kW) χαρίζοντας του αναλογία 1,5 kg/ps. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή θα φτάνει τα 350 km/h. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται είτε σε μπαταρίες, είτε σε κυψέλες υδρογόνου, τα οποία θα αντικαθιστώνται κατά τη διάρκεια των pit stop με τη βοήθεια ειδικών ρομπότ.

DTM

Αρχικά, τα ηλεκτρικά DTM θα τρέχουν μαζί με τα συμβατικά που χρησιμοποιούν υπερτροφοδοτούμενα θερμικά μοτέρ 600 PS, μέχρι να αποδειχθεί ότι μια ηλεκτρική σειρά θα ήταν οικονομικά βιώσιμη. 

Ο Gerhard Berger, πρώην οδηγός της F1 και πρόεδρος της ITR δήλωσε: «Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά αν θέλεις να φτιάξεις το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρόλο που τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πλέον εδραιωθεί στην αγορά, πιστεύω πως ακόμα λείπει μια νέα και πραγματικά ενδιαφέρουσα ιδέα. Με αυτό το project θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι επιφυλάσσει το μέλλον, και πως έχουμε κάτι νέο να προσφέρουμε στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.»

TAGS
node/39009

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Η Fanny Flutters Racing Team, επίσημος αντιπρόσωπος των U.S. Legend Cars, εισβάλλει και στο χώρο του sim racing.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο motorsport παγκοσμίως λόγω του CoViD-19, όμως η Fanny Flutters Racing Team δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα pits.

Τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του PICK PATRAS, η επίσημη αντιπροσωπεία των U.S. Legend Cars στην Ελλάδα έφερε τα μικρά αλλά απολαυστικά αμερικανικά μονοθέσια όσο πιο κοντά γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από την πλατφόρμα του sim racing. Για να μπορούν να πάρουν όλοι μια γεύση από την εμπειρία που είχαμε κι εμείς, οδηγώντας ένα Legend στα Μέγαρα [video].

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien, που το 2019 είχε αγωνιστεί με ένα Legend Car σε HTTC στα Μέγαρα, δοκίμασε το αποτέλεσμα και ενθουσιάστηκε από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες.

Σήμερα, μπορεί ο καθένας να μπει και να αγωνιστεί σε εικονικούς αγώνες του U.S. Legend Cars International στις ελληνικές πίστες –και όχι μόνο– βιώνοντας έτσι την Fanny Flutters e-Experience! Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του δημοφιλούς εξομοιωτή Assetto Corsa, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αντίστοιχες ακαδημίες.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν μάθετε περισσότερα στη σελίδα των Fanny Flutters:

node/39000

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Με το κανονικό event να έχει αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο, αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα για λίγο αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Όπως γράψαμε και πριν από μερικές εβδομάδες, ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans αναβλήθηκε για τις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια ψηφιακή βερσιόν του, μεταξύ 13-14 Ιουνίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

Στον ψηφιακό αγώνα θα συμμετέχουν συνολικά 50 αυτοκίνητα των κατηγοριών LMP2 και GTΕ. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4 οδηγούς, με τουλάχιστον 2 επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και το πολύ 2 οδηγούς που θα προέρχονται από τον χώρο του gaming. Κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι από 4 έως και 7 ώρες.

Όπως και στον πραγματικό αγώνα, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο θα υπάρχει διακύμανση των καιρικών συνθηκών και εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αλλάζουν ελαστικά και να γεμίζουν με καύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων θα προσωμοιώνεται η ζημιά στο αμάξωμα και τα μηχανικά τους μέρη. Παράλληλα, αγωνοδίκες θα παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών εξασφαλίζοντας ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τη διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans Virtual έχουν αναλάβει οι ACO, FIA, WEC και Motorsport Games, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ο εξομοιωτής οδήγησης rFactor 2.

[Πηγή: Carscoops]