Ηλεκτρικά αγωνιστικά για το πρωτάθλημα DTM με ισχύ 1.000 PS [video]

Ηλεκτρικά αγωνιστικά για το πρωτάθλημα DTM με ισχύ 1.000 PS [video]

Θα έχουν αναλογία 1,5 kg/ps και τελική ταχύτητα 350 km/h.

Η εταιρεία ITR που προωθεί το πρωτάθλημα DTM παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που μας δίνει μια εικόνα για τα αγωνιστικά του μέλλοντος.

DTM

Τα ηλεκτρικά αγωνιστικά θα βασίζονται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque σασί και θα μοιάζουν με οχήματα παραγωγής των κατασκευαστών που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα - όπως για παράδειγμα τα "φανταστικά" BMW, Audi και Aston Martin που βλέπετε στο βίντεο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι κινητήρες, οι πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι τα κοινά για όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρωτότυπο της DTM χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες νέας γενιάς με συνδυαστική απόδοση έως και 1.000 PS (736 kW) χαρίζοντας του αναλογία 1,5 kg/ps. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή θα φτάνει τα 350 km/h. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται είτε σε μπαταρίες, είτε σε κυψέλες υδρογόνου, τα οποία θα αντικαθιστώνται κατά τη διάρκεια των pit stop με τη βοήθεια ειδικών ρομπότ.

DTM

Αρχικά, τα ηλεκτρικά DTM θα τρέχουν μαζί με τα συμβατικά που χρησιμοποιούν υπερτροφοδοτούμενα θερμικά μοτέρ 600 PS, μέχρι να αποδειχθεί ότι μια ηλεκτρική σειρά θα ήταν οικονομικά βιώσιμη. 

Ο Gerhard Berger, πρώην οδηγός της F1 και πρόεδρος της ITR δήλωσε: «Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά αν θέλεις να φτιάξεις το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρόλο που τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πλέον εδραιωθεί στην αγορά, πιστεύω πως ακόμα λείπει μια νέα και πραγματικά ενδιαφέρουσα ιδέα. Με αυτό το project θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι επιφυλάσσει το μέλλον, και πως έχουμε κάτι νέο να προσφέρουμε στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube