IAME World Finals: Οι ελληνικές συμμετοχές [video]

IAME World Finals: Οι ελληνικές συμμετοχές [video]

Ανάμεσα στους 466 οδηγούς καρτ που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Τελικούς της ΙΑΜΕ, βρέθηκαν και 14 συμπατριώτες μας.

Το μεγάλο ραντεβού της IAME με τους Παγκόσμιους Τελικούς που έλαβαν χώρα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, είχε φέτος χρώμα… Ελληνικό!

Συνολικά 14 οδηγοί από τη χώρα μας μονομάχησαν με αθλητές από 46 χώρες, σε μία σπουδαία διοργάνωση με την οποία η IAME γιόρτασε με τον καλύτερο χρόνο τα 50 χρόνια της στον κόσμο του karting. Συνολικά 466 οδηγοί πάτησαν γκάζι στην πίστα Le Mans της Γαλλίας, μαχόμενοι σε έξι κατηγορίες: X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR, X30 MASTER, X30 SUPER και Χ30 SUPER SHIFTER. Ανάμεσά τους και οι δικοί μας #warriors, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό διεκδικώντας τις καλύτερες δυνατές θέσεις, μαζεύοντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες. Όμως το σημαντικότερο, ήταν πως απόλαυσαν τη συμμετοχή σε μία διοργάνωση-γιορτή για το παγκόσμιο karting.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία X30 Super έπαιξε ο Φίλιππος Καλέσης. Ήταν σε κάθε σκέλος ανάμεσα στους ταχύτερους της κατηγορίας, περνώντας τον μισό και πλέον Τελικό σε θέση βάθρου. Μάλιστα, κάνοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους έδειχνε ικανός να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη αφού ήταν τρίτος, ακολουθώντας κατά πόδας τους δύο πρώτους. Ωστόσο, στην επανεκκίνηση μετά τη διακοπή του 14ου γύρου, τον έριξε πολύ πίσω στην κατάταξη. Αντεπιτέθηκε αλλά τελικά αρκέστηκε στη δέκατη θέση. Στην ίδια κατηγορία, ο Γιώργος Λαζαράκος (Lazer) ήταν 20ος στον Τελικό και ικανοποιημένος από τη γενικότερη εμφάνισή του δεδομένου πως είχε και το μειονέκτημα των 11 κιλών άνω του ορίου της κατηγορίας.

Στην X30 Mini, όλοι οι εκπρόσωποί μας πραγματοποιούσαν την πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνα εκτός συνόρων. Η πολύ καλή δουλειά που έκανε στα σκέλη, χάρισε στον Μάριο Αγγελόπουλο μία θέση στον Τελικό. Μία επαφή στην εκκίνηση τον έριξε στις τελευταίες θέσεις, προκαλώντας του παράλληλα ελαφρύ τραυματισμό που όμως δεν του «πάτησε φρένο» και συνέχισε με πείσμα μέχρι τον τερματισμό. Πάντως η εξαιρετική του εμφάνιση στον Ημιτελικό όπου βρέθηκε μέχρι την 12η θέση, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Οι Γιώργος Ντεντόπουλος, Νικόλας Φραγκάκης και Γιώργος Καφαντάρης έδωσαν πολλές μάχες και μάζεψαν πολύτιμες εμπειρίες.

Στην X30 Junior είχαμε εκπροσώπηση από τρεις οδηγούς, που είχαν την ταχύτητα αλλά όχι την εμπειρία στις μάχες ρόδα με ρόδα με τόσους αντιπάλους. Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός έφτασε μέχρι τον Τελικό Γ και οι Στυλιανός Πετρίσης και Ανδρέας Δεβετζόγλου μέχρι ένα σκαλί πιο κάτω. Στην X30 Senior και οι δύο Έλληνες οδηγοί έκαναν μερικά εκπληκτικά σκέλη αλλά ατυχίες, επαφές και ποινές, ψαλίδισαν τις ελπίδες τους για κάτι καλύτερο. Ο Θάνος Χούρλιας έφτασε μέχρι τον Τελικό Γ, ενώ η πορεία του Αλέξανδρου Ντάρσυ σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Στην X30 Master, o μοναδικός εκπρόσωπός μας ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου που είχε κι αυτός κάποιες άτυχες στιγμές αλλά με εξαιρετική εμφάνιση στον Τελικό Β είδε την καρό σημαία έβδομος. Μία ποινή που δέχθηκε εκ των υστέρων, τον έριξε στην 21η θέση. Στην X30 Super Shifter ο Διονύσης Λιβέρης ήταν σταθερά στην 20άδα παρότι αυτή ήταν η πρώτη του αγωνιστική εμπειρία με 6τάχυτα ενώ σε παραπλήσιους ρυθμούς κινήθηκε και ο Φώτης Σωτηρόπουλος, που ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα προτού βρει ρυθμό στα σκέλη.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές:

X30 Mini
Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force) – Ημιτελικός 12ος & Τελικός 30ος
Γιώργος Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop) – Τελικός Β 4ος (37ος συνολικά)
Νικόλας Φραγκάκης (Abloy FS Kart Racing) – Τελικός Β 18ος (51ος συνολικά)
Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport) – Τελικός Β 22ος (55ος συνολικά)

X30 Junior
Κωνσταντίνος Κομνηνός (MLC Motorsport) – Τελικός Γ 22ος (88ος συνολικά)
Στυλιανός Πετρίσης (Abloy FS Kart Racing) – Δεν προκρίθηκε (103ος συνολικά)
Αντρέας Δεβετζόγλου (Abloy FS Kart Racing) – Δεν προκρίθηκε (111ος συνολικά)

X30 Senior
Αθανάσιος Χούρλιας (PRT Motorsport) – Τελικός Γ 25ος (91ος συνολικά)
Αλέξανδρος D’Arcy (BKC Racing) – Δεν προκρίθηκε (109ος συνολικά)

X30 Master
Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop) – Τελικός Β 21ος (54ος συνολικά)

X30 Super
Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport) – Ημιτελικός 5ος & Τελικός 10ος (Ταχύτερος γύρος)
Γιώργος Λαζαράκος (Ray Motorsport) – Ημιτελικός 22ος & Τελικός 20ος

X30 Super Shifter
Διονύσης Λιβέρης (DAEMS Racing Team) – Ημιτελικός 18ος & Τελικός 18ος
Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy FS Kart Racing) – Ημιτελικός 20ος & Τελικός 21ος

[Πηγή: IAME Greece]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube