node/38456

Η Total λανσάρει μια πρωτοποριακή σειρά υγρών για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα

Τα EV Fluids αναπτύχθηκαν από την Total για να παρέχουν τη βέλτιστη λύση για τις ειδικές απαιτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Total ως βασικός παίκτης στην ηλεκτροκίνηση, έχει εμπλουτίσει την προϊοντική της γκάμα με μια καινοτόμα σειρά υγρών για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Παραγμένα χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των ομάδων Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου, αυτά τα προϊόντα έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες ψύξης και λίπανσης των διαφόρων μερών των νέων τύπων κινητήρων, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Δύο νέες σειρές προϊόντων είναι διαθέσιμες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες: Total Quartz EV Fluid, για επιβατικά οχήματα και Total Rubia EV Fluid, για βιομηχανικά, επαγγελματικά οχήματα και για ηλεκτρικά λεωφορεία.

Τα προϊόντα αυτά εντάσσονται στις υπόλοιπες λύσεις ηλεκτροκίνησης που εμπορεύεται η Total Lubricants μέσω μιας ποικιλίας συγκεκριμένων εφαρμογών φόρτισης, αποθήκευσης και διαχείρισης στόλου.

«Μέσα από εκτεταμένες ερευνητικές προσπάθειες, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αναπτύξει προϊόντα ευθυγραμμισμένα με τις νέες ανάγκες της ηλεκτροκίνησης», εξηγεί ο Philippe Charleux, Senior Vice President Lubricants and Specialities στην Total. «Τοποθετημένα κατά την παραγωγή των οχημάτων, αυτά τα υγρά υψηλής απόδοσης θα τα συνοδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με όφελος προς όλους τους πελάτες μας: κατασκευαστές ανταλλακτικών, αυτοκινητοβιομηχανίες και τελικούς χρήστες. Το έργο αυτό καταδεικνύει την τεχνική μας κατάρτιση και την ικανότητά μας να προβλέπουμε και να καινοτομούμε, γεγονός που αξιοποιούμε για μια βιώσιμη και αποδοτική κίνηση».

Αναπτυγμένα ως απάντηση στις νέες τεχνικές απαιτήσεις 
Τα EV Fluids αναπτύχθηκαν για να παρέχουν τη βέλτιστη λύση για τις ειδικές απαιτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων που συνδέονται με κινητήρες και μεταδόσεις με υψηλές ταχύτητες περιστροφής και την ανάγκη ελέγχου της ανταλλαγής θερμότητας στις ηλεκτρικές μπαταρίες. 

Οι ερευνητές της Total εστίασαν τις ερευνητικές και αναπτυξιακές τους προσπάθειες για τα εν λόγω υγρά σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται από οποιαδήποτε ηλεκτρική ή υβριδική εφαρμογή:
 - διηλεκτρικές ιδιότητες, απαραίτητες για οποιαδήποτε χρήση με ηλεκτρικό ρεύμα
- συμβατότητα με νέα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης, που συμβάλλουν στην πρόληψη της διάβρωσης των χάλκινων πηνίων σε ηλεκτροκινητήρες και στην προστασία των πολυμερών τους επιστρώσεων
- μια λύση για τους περιορισμούς της θερμοκρασίας ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα: γρήγορη θερμική εκκένωση κατά τη διάρκεια σημαντικών επιταχύνσεων ή γρήγορων φορτίων, θερμική διαχείριση μπαταριών κλπ.
 - συμβατικές υπηρεσίες λίπανσης για κιβώτια ταχυτήτων για την προστασία των μηχανικών εξαρτημάτων τους, τη διατήρηση των βέλτιστων ιδιοτήτων τριβής και την εξασφάλιση της απόδοσης των οχημάτων μέσα στο χρόνο.

node/39450

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Η Nissan μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του Ariya που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου (8.00 ώρα Ελλάδος) με ένα αποκαλυπτικό video-teaser.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα γρήγορα πλάνα, τα φώτα LED της έκδοσης παραγωγής του Ariya είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του πρωτοτύπου, με την καλυμμένη γρίλια ανάμεσά τους να αποτελεί ασπίδα για τους αισθητήρες του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED ενώ στο προφίλ έχουν διατηρηθεί τα τόξα σε μαύρη απόχρωση πάνω από τους θόλους των τροχών που υπενθυμίζουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Ένα ακόμη νέο είναι η πρεμιέρα του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ariya κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

 

node/39438

Νέες μειωμένες τιμές για το Honda CR-V Hybrid [video]

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο του υβριδικού CR-V όπως ανακοίνωσε η Honda.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Νέες μειωμένες τιμές για το Honda CR-V Hybrid [video]

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda, ανακοίνωσε νέες, χαμηλότερες τιμές για το CR-V Hybrid, δίνοντας ένα κίνητρο για την επιλογή της υβριδικής έκδοσης του SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Honda CR-V Hybrid AWD [video]

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του CR-V Hybrid με τεχνολογία i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive system), αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, μια υπολογιστική μονάδα και έναν 2.0 i-VTEC που συνδέεται με τους τροχούς μόνο «on demand» με μετάδοση μιας σχέσης και ένα σετ συμπλεκτών. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 PS και ο βενζινοκινητήρας 145 PS επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,8" για την προσθιοκίνητη έκδοση και σε 9,2" για το AWD, ενώ η η τελική ταχύτητα είναι 180 km/h. Το προσθιοκίνητο CR-V Hybrid πετυχαίνει συνδυασμένες εκπομπές CO2 120 g/km (126 g/km για το AWD) και μέση κατανάλωση 5,3 lt/100km (5,5 lt/100km) σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC.

Στα πλαίσια των αλλαγών που παρατηρούνται στη βιομηχανία του αυτοκινήτου με νέες τάσεις και τεχνολογίες, η Honda προβλέπει πως μέχρι το 2030 η εξέλιξη θα επικεντρωθεί στον εξηλεκτρισμό, την αυτοματοποίηση και τις υπηρεσίες. Περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή επιταχύνουν τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων. Ευθυγραμμισμένο με το electric vision της Honda για το 2030, και την επιθυμία της να βελτιώσει το περιβάλλον κυρίως σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές, το CR-V Hybrid είναι στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Το ηλεκτρικό όραμα λοιπόν της Honda όπως και η στροφή του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Honda εν όψει του εξηλεκτρισμού των ευρωπαϊκών μοντέλων ευρείας κυκλοφορίας της μάρκας έως το 2022, οδήγησε τη Honda να μειώσει αισθητά την τιμή του CR-V Hybrid, που πλέον ξεκινά από 39.990€ για την έκδοση Comfort 2.0 Hybrid CVT 2WD.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές του CR-V Hybrid στον παρακάτω πίνακα:

Μοντέλο Τιμή
CR-V COMFORT 2.0 HYBRID CVT 2WD €39.990
CR-V ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT 2WD €42.990
CR-V ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT AWD €44.990

 

[Πηγή: Honda]