Η Toro Rosso αποκάλυψε την STR14 [video]

Η Toro Rosso αποκάλυψε την STR14 [video]

  Mε πολλά κοινά σημεία με τα μονοθέσια της «μητρικής» Red Bull.

Η Toro Rosso αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα κυνηγήσει μια καλύτερη – όπως λέει – θέση στο πρωτάθλημα του 2019. Το αυτοκίνητο διατηρεί τα ίδια χρώματα που είχε και η ιταλική ομάδα με έναν συνδυασμό του μπλε μα το ασημί και το κόκκινο.

H ομάδα από την Faenza  της Ιταλίας, που είναι η δεύτερη ομάδα της Red Bull στην F1, μέσω της παρουσίασης της STR14, μας έδωσε την πιο σαφή εικόνα για το πώς θα είναι τα μονοθέσια με τους νέους αεροδυναμικούς κανονισμούς. Οι εμπρός και οι πίσω αεροτομές είναι σαφώς πιο απλοποιημένες σε σχέση με ό,τι βλέπαμε πέρυσι, ενώ έχουμε και μια εντελώς καινούργια διάταξη των bargeboard.

Η STR14 θα μοιράζεται σχεδόν αυτούσιο το πίσω μέρος με αυτό της Red Bull στο πλαίσιο μιας στενότερης συνεργασίας των δύο ομάδων τη χρονιά που έρχεται. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε κοινές επιλογές και στην ανάρτηση. Στόχος η Toro Rosso να είναι πιο ανταγωνιστική μέσα στις πίστες και να τερματίσει πιο ψηλά από την 9η θέση στην οποία τερμάτισε το 2018 στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Από πλευράς οδηγών ο Daniil Kvyat που δεν είναι καινούργιος στην ομάδα, αλλά επέστρεψε σε αυτήν μετά από ουκ ολίγες περιπέτειες θα πλαισιωθεί από τον rookie Alexander Albon που έρχεται μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην F2, όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα και έχασε τον τίτλο από τον George Russell.

Ο Albon που γεννήθηκε πριν 22 χρόνια στο Λονδίνο θα είναι ο πρώτος οδηγός από την Ταϊλάνδη που θα τρέξει στην F1, μετά τον πρίγκιπα Bira το 1955. Παράλληλα μαζί με τους Lando Norris της McLaren και τον George Russell της Williams θα είναι ο τρίτος οδηγός που θα τρέξει το 2019 στην F1, προερχόμενος από την F2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube