Η Tesla μετακόμισε στο Texas

Η Tesla μετακόμισε στο Texas

Η Tesla μετέφερε και επίσημα την έδρα της από τη Silicon Valley της California στο Texas, Πολιτεία λιγότερο αυστηρή στα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τον Elon Musk. Πάνω από όλα όμως είναι μια στρατηγική κίνηση, αλλά και δημοσιονομική.

Elon Musk

Ο Elon Musk εμφανίστηκε με σαφώς συντηρητικό πρoσωπείο, καθώς ανακοίνωνε την μετακίνηση της έδρας της Tesla, η οποία φεύγει και επίσημα από τη Silicon Valley για το Texas. Ο επικεφαλής της Tesla το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας μικρής διάσκεψης, φορώντας μαντίλι στο λαιμό αλά καουμπόης.

Συγκεκριμένα, η πρωτεύουσα του Texas, το Austin του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, θα γίνει στο εξής «Tesla City». Με τη βούλα μάλιστα, καθώς φιλοξενεί ήδη ένα νέο Tesla Gigafactory υπό κατασκευή. Προσθέστε σε αυτό την παρουσία της εξέλιξης των πυραύλων SpaceX του Elon Musk και γρήγορα θα καταλάβετε γιατί το Texas ενδιαφέρει τόσο πολύ τον Αμερικανό επιχειρηματία.

Προφανώς η μετακίνηση των κεντρικών γραφείων της Tesla δεν αποτελούσε μόνο θέμα πρακτικότητας για τον Musk, που είχε αρχίσει να επισημαίνει έντονα τα προβλήματα της California -τιμές ακινήτων, πρόβλημα αστικής πυκνότητας... Το Texas προσφέρει επίσης σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα έναντι της Silicon Valley και είναι επίσης μια συντηρητική πολιτεία που είναι λιγότερο αυστηρή στο υγειονομικό της σχεδιασμό από την California.

Το 2020, να θυμίσουμε, ο Elon Musk είχε επικρίνει έντονα την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της California για τα αυστηρά δημόσια υγειονομικά μέτρα, ειδικά για τα εργοστάσια που αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube