Η Suzuki επενδύει 1,4 δισ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση στην Ινδία

Η Suzuki επενδύει 1,4 δισ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση στην Ινδία

Η Suzuki θα επενδύσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της στην Ινδία, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Suzuki χθες (Κυριακή, 20.3.2022), ο ιαπωνικός όμιλος σκοπεύει να επενδύσει άμεσα περίπου 1,4 δισ. δολάρια στην Ινδία, αναβαθμίζοντας το υπάρχον εργοστάσιό του και κατασκευάζοντας ένα ακόμα για την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επένδυση απέκτησε επίσημη μορφή μετά τη συμφωνία που υπεγράφη με το ινδικό κρατίδιο Gujarat, παρουσία του Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida και του Ινδού ομολόγου του, Narendra Modi. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αποτελεί μέρος ενός γενικότερου επενδυτικού πλάνου της ιαπωνικής κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να επενδύσει την επόμενη πενταετία στην Ινδία περίπου 42 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι ο ιαπωνικός όμιλος θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών κοντά στη μονάδα παραγωγής που έχει ήδη στο Gujarat, ενώ σε κοινοπραξία με τον ινδικό όμιλο Maruti Suzuki Toyotsu India, θα δημιουργήσει και μια μονάδα ανακύκλωσης οχημάτων στην ίδια περιοχή. 

Σε ανακοίνωση της, η Suzuki αναφέρει ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις νέες εγκαταστάσεις της στην Ινδία θα ξεκινήσει το 2025, με τον πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki, να δηλώνει ότι «η μελλοντική αποστολή της Suzuki είναι να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα με μικρά αυτοκίνητα».

Από την πλευρά της Maruti Suzuki, αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και έρχεται σε συνέχεια του εθνικού στρατηγικού πλάνου της Ινδίας να στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα, σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάρτησής της από το πετρέλαιο, αλλά και περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγάλες πόλεις της.

Προς το παρόν, οι εταιρείες που ηγούνται της ηλεκτρικής μετάβασης στην Ινδία είναι η Tata Motors, που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, η Mahindra & Mahindra και η εταιρεία μοτοσικλετών TVS Motor.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube