Η Supernal αποκάλυψε την καμπίνα του eVTOL, Vehicle Cabin Concept

Η Supernal αποκάλυψε την καμπίνα του eVTOL, Vehicle Cabin Concept

Η θυγατρική της Hyundai Motor Group έδωσε το παρών στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση Farnborough 2022, όπου και αποκάλυψε το εσωτερικό του αεροχήματος eVTOL, Vehicle Cabin Concept.

Για όσους ενδιαφέρονται να δουν πως ο όμιλος Hyundai εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ανάπτυξη της αγοράς Advanced Air Mobility (AAM), η φετινή έκθεση Farnborough συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε αυτή έλαβε μέρος η Supernal, θυγατρική με αντικείμενο τα αεροχήματα, όπου και αποκάλυψε το eVTOL Vehicle Cabin Concept.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Jaiwon Shin, πρόεδρος του Hyundai Motor Group και CEO της Supernal, «για να γίνει το Advanced Air Mobility ένας ευρέως διαδεδομένος τρόπος μεταφοράς, κάθε λεπτομέρεια – από την εμπειρία των επιβατών μέχρι τους κανονισμούς και τις υποδομές – πρέπει να εξεταστεί από την αρχή, λειτουργώντας συνεργατικά. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες κινητικότητας του Hyundai Motor Group, η Supernal επενδύει χρόνο και πόρους εκ των προτέρων για να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία μπορεί να κλιμακωθεί τις επόμενες δεκαετίες και να αξιοποιήσει τις συναρπαστικές της δυνατότητες».

Αναφορικά με το eVTOL Vehicle Cabin Concept, είναι πενταθέσιο, με καμπίνα που θυμίζει αρκετά σε σχεδιασμό και υλικά τη φιλοσοφία των αυτοκινήτων. Παράλληλα, πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας της εμπορικής αεροπορίας. Το ντιζάιν του ενσωματώνει τη φιλοσοφία της βιομιμητικότητας –μια πεταλούδα στην προκειμένη περίπτωση– σεβόμενο τις βασικές αρχές της εταιρίας, την ασφάλεια, τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική ευθύνη.

Supernal eVTOL

Τα εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα προσφέρουν ένα περιβάλλον σαν κουκούλι για τους επιβάτες. Οι αναπτυσσόμενες κονσόλες των καθισμάτων μιμούνται τις κεντρικές κονσόλες των αυτοκινήτων και παρέχουν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών και χώρους αποθήκευσης για προσωπικά αντικείμενα. Υπάρχουν επίσης χειρολαβές ενσωματωμένες στις πόρτες και στις πλάτες των καθισμάτων, που βοηθούν στην είσοδο και την έξοδο. Τέλος, ο εσωτερικός φωτισμός -που στον ουρανό της καμπίνας θυμίζει κάτι από ηλιοροφή- είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να συμβαδίζει με τα διάφορα στάδια της πτήσης, χαρίζοντας ένα εφέ «φωτοθεραπείας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρησιμοποιούμενα υλικά, ένα μεγάλο μέρος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με στόχο τη διατήρηση του βάρους σε όσο το δυνατό πιο χαμηλά επίπεδα. Συναντάμε επίσης προηγμένα ανακυκλώσιμα θερμοπλαστικά, ανθεκτικό δέρμα φυτικής προέλευσης, ανακυκλωμένα πλαστικά υφάσματα και ξύλο. 

Ο στόχος της Supernal είναι το 2028 να ξεκινήσει τις αστικές πτήσεις του ηλεκτρικού αεροχήματός της, αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ. Παράλληλα, υπάρχει και ένα τμήμα που επικεντρώνεται σε περιφερειακές μεταφορές, μεταξύ πόλεων. Αυτό αναπτύσσει ένα όχημα μεσαίου μεγέθους με υδρογόνο, κουβαλώντας τόσο επιβάτες, όσο και εμπορεύματα. Το τελευταίο υπολογίζεται να μπει σε υπηρεσία τη δεκαετία του 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube