Η Sauber F1 μετονομάζεται σε Alfa Romeo Racing

Δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό και διαχειριστικό καθεστώς της ομάδας.

Το όνομα Sauber «εξαφανίζεται» από την F1 καθώς από το 2019 η ομάδα μετονομάζεται σε Alfa Romeo Racing. Η αλλαγή έρχεται ως συνέχεια της περυσινής πρώτης εμφάνισης της Alfa Romeo στο grid της F1 μετά το 1985.

Επί της ουσίας δεν πρόκειται για μια καθαρά εργοστασιακή συμμετοχή, καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως και αυτό της διαχείρισης της ομάδας παραμένουν ως είχαν, υπό την Sauber. Τα αυτοκίνητα, τα οποία θα οδηγήσουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Kimi Raikkonen και ο οδηγός Antonio Giovinazzi, θα φέρουν τα σήματα της Alfa.

Ο επικεφαλής της ομάδας Frederic Vasseur δήλωσε πως με την ένρξη της συνεργασίας μας πέρυσι με την Alfa Romeo, η ομάδα έκανε μια σημαντική πρόοδο τόσο στον τομέα της τεχνολογίας όσο και σε αυτούς των επιδόσεων και της ανταγωνιστικότητας. Η σκληρή δουλειά έδωσε αποτελέσματα και τώρα πλέον στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που θα μας οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles Mike Manley δήλωσε: «Η Alfa Romeo Racing είναι ένα νέο όνομα με μεγάλη ιστορία στη Formula 1. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Sauber και βασιζόμενοι στις ικανότητες των Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, αλλά και στην τεχνογνωσία της Alfa Romeo και της Sauber, είμαστε εδώ για να συναγωνιστούμε επί ίσοις όροις τις άλλες ομάδες».