Η πρώτη σύγχρονη Bentley Blower είναι γεγονός!

Η πρώτη σύγχρονη Bentley Blower είναι γεγονός!

Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν πάνω από 40.000 ώρες εργασίας - Θα κατασκευαστούν συνολικά 12 αντίτυπα. 

Χρειάστηκε να περάσουν 90 ολόκληρα χρόνια για να περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Bentley μια ολοκαίνουργια Blower. Είναι το «αυτοκίνητο 0» από τα 12 συνολικά που θα κατασκευαστούν, στο πλαίσιο του σχεδίου αναβίωσης του εμβληματικού μοντέλου που είχε ανακοινώσει η Bentley. 

Η Blower του 1929 είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Όχι μόνο διότι έχει γράψει χρυσές σελίδες στα πρώτα βήματα των αγώνων, αλλά διότι και ευθύς εξαρχής ήταν ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο.

H Bentley θέλησε να κατασκευάσει 12 αντίγραφα του αυτοκινήτου –όσοι και οι αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος - με το πρότζεκτ να αναλαμβάνει η «θυγατρική» της Mulliner.

bentl

Για να προχωρήσει στο έργο της, η Bentley αποσυναρμολόγησε πλήρως τη δικό της Blower και δημιούργησε ένα ψηφιακό αντίγραφο, καταγράφοντας όλα τα εξαρτήματα σε 3D εκτυπωτή. Στη συνέχεια βέβαια θα χρησιμοποιήσει και όλα τα καλούπια του 1920, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες τεχνολογίες.

Όπως και το αρχικό μοντέλο, τα 12 αντίγραφα θα εφοδιάζονται με έναν supercharged 4κύλινδρο κινητήρα 4,4 λίτρων με 16βάλβιδη κεφαλή και απόδοση 240 ίππων. Οι αναρτήσεις θα είναι με φύλλα σούστας και τα φρένα θα είναι ταμπούρα διαμέτρου 400 mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bentley Blower 1929, δεν υπάρχει πιο βρετανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο [video]

Η αρχική Blower κέρδισε μια φήμη στην προπολεμική περίοδο των αγώνων σαν ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της εποχής. Στον αγώνα αντοχής του Brooklands το 1931, ο Henry "Tim" Birkin, αρχιτέκτονας της Blower, πέτυχε μέση ωριαία ταχύτητα 221,9 km/h, ασύλληπτη επίδοση για την εποχή.

eng

Ο Sir Henry "Tim" Birkin, ήταν πιλότος της RAF κι ένα από τα μέλη των αυθεντικών, των πρώτων «Bentley Boys». Για την εγκυκλοπεδική κατάρτισή σας να αναφέρουμε ότι τα «Αγόρια της Bentley» ήταν μια ομάδα ευπόρων Βρετανών αγωνιζομένων που οδηγούσαν –τι άλλο; αγωνιστικές Bentley- κατακτώντας τη μια νίκη πίσω από την άλλη, τη δεκαετία του ’20, διατηρώντας τη φήμη της εταιρείας στις υψηλές επιδόσεις ζωντανή και ψηλά.

Ο Birkin που ήθελε κάτι ταχύτερο από τις αγωνιστικές Mercedes-Benz SSK έπεισε τον Woolf Barnato, ιδιοκτήτη της εταιρείας και μέλος«Bentley Boys», να τοποθετήσει κομπρέσορα στον 4,5λιτρο 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Bentley. Κι έτσι προέκυψε το αυτοκίνητο που έγινε γνωστό ως «Birkin Bentley Blower».

inet

Για τη κατασκευή της «σύγχρονης» Blower χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες μέθοδοι με το παρελθόν από εξειδικευμένους τεχνίτες. Το «αυτοκίνητο 0» θα δοκιμαστεί εξονυχιστικά σε διαδικασίες που θα προσομοιάζουν στους αγώνες που πήρε μέρος το αρχέτυπο και στη συνέχεια θα κατασκευαστούν και τα υπόλοιπα.

Η Bentley έχει ανακοινώσει ότι η διάθεσή τους θα γίνεται κατόπιν έγγραφης κατάθεσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, την ώρα που η τιμή του καθενός από τα 12 αντίγραφα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να είναι ανάλογη της φήμης και της ιστορίας του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube