Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs σε όλη την Ευρώπη

Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs σε όλη την Ευρώπη

Η Nissan ξεπέρασε τις 250 χιλιάδες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας μια επιτυχημένη δεκαετία στην ηλεκτροκίνηση.

Καθώς η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, η Nissan ανακοίνωσε την κατάκτηση ενός σημαντικού ορόσημου στη δέσμευσή της για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας, με το εμβληματικό LEAF να επιτυγχάνει πάνω 208.000 πωλήσεις και το εξαιρετικά ευέλικτο βαν e-NV200 να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 42.000 αγοραστών στην Ευρώπη.

Τα LEAF και e-NV200, από το 2010 και το 2014 που λανσαρίστηκαν αντίστοιχα, έχουν χαράξει το δικό τους μονοπάτι στην ηλεκτροκίνηση με το LEAF να είναι το πρώτο EV μαζικής παραγωγής και το e-NV200 να καθιερώνεται ως πρωτοπόρο στην ευρύτερη αγορά των εξηλεκτρισμένων βαν.

«Κάθε λαμπρή ιδέα ξεκινά με μια σπίθα. Όπως το Nissan LEAF πυροδότησε τη γέννηση των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων όταν παρουσιάστηκε το 2010, σήμερα συνεχίζει να φέρνει καινοτόμες τεχνολογίες και προηγμένα κινητήρια σύνολα μηδενικών εκπομπών στους αυτοκινητιστές σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πραγματικότητα αυτή την λαμπρή ιδέα», δήλωσε ο Leon Dorssers, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Nissan AMIEO.

Η Nissan έχει επεκτείνει και εξελίξει την γκάμα της στα LEAF και e-NV200 για να καλύψει τις ανάγκες τόσο ιδιωτών όσο και εταιρικών πελατών. Από την εκτεταμένη γκάμα και την έξυπνη τεχνολογία του LEAF e+, έως την ολοκληρωμένη αποτελεσματικότητα και πρακτικότητα του e-NV200, κάθε όχημα έχει βελτιστοποιηθεί για να εκπληρώσει την υπόσχεση του οράματος του Nissan Intelligent Mobility, για ένα πιο συνδεδεμένο και βιώσιμο μέλλον.

«Το Nissan e-NV200 έχει φέρει την ηλεκτρική επανάσταση στον κόσμο των LCVs. Προσφέρει την τέλεια ισορροπία βιωσιμότητας, πρακτικότητας, ευκολίας και χαμηλού κόστους ιδιοκτησίας και προσβλέπουμε σε νέο κεφάλαιο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση, με ένα νέο ηλεκτροκίνητο Van που θα έρθει σύντομα», δήλωσε σχετικά η Emmanuelle Serazin, Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων & LCV στην Ευρώπη.

Η δέσμευση της Nissan στην ηλεκτροκίνηση
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής της για ηλεκτρική κινητικότητα και προόδου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία ενός εμβληματικού κόμβου ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EV36Zero είναι το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο καθιερώνει το σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιταχύνοντας το ταξίδι της Nissan προς την ουδετερότητα του άνθρακα, αυτό το μεγαλόπνοο έργο συγκεντρώνει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών, με επίκεντρο το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, για να επιταχύνει την κίνηση προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Με βάση την τεχνογνωσία της στα crossover και την ηλεκτροκίνηση, η Nissan επιβεβαίωσε και τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Sunderland και θα διαθέτει την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση.

Επιπλέον, η μελλοντική γκάμα μικρών φορτηγών της Nissan θα κατασκευαστεί στο Maubeuge της Γαλλίας και θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube