Η Nissan εφοδιάζει το νέο Leaf με τον ήχο «Canto» [video]

Η Nissan εφοδιάζει το νέο Leaf με τον ήχο «Canto» [video]

Η Nissan ενσωμάτωσε έναν χαρακτηριστικό ήχο ειδοποίησης στο νέο Leaf, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό Nissan Leaf έρχεται με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για μια πιο ενισχυμένη εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς γύρω από το αυτοκίνητο. 

Το νέο Leaf (Model Year ’21) θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος (AVAS) της Nissan, με την ονομασία «Canto». Πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, το AVAS έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. 

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Nissan Leaf πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Το 2017, κατά την τοποθέτησή του στην ομάδα της Nissan Global στην Ιαπωνία, ο Marco Fioravanti, περιφερειακός αντιπρόεδρος σχεδιασμού προϊόντων στη Nissan AMIEO, είχε τη μοναδική ευκαιρία να προωθήσει τη δημιουργία αυτού που θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν της μάρκας για όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Ξεκινώντας τη διαδικασία ανάπτυξης του «Canto», ο Marco και η ομάδα του εξασφάλισαν ότι η ικανοποίηση και η ασφάλεια των πελατών βρίσκονται στο επίκεντρο της σύνθεσης αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού. 

leaf

«Η ασφάλεια των πελατών είναι υψίστης σημασίας, όχι μόνο για εκείνους που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, αλλά και για εκείνους που περιβάλλουν το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Marco. «Όσο η αυτοκίνηση εξηλεκτρίζεται, αυτός ο ήχος θα γίνει σύντομα μέρος του ηχητικού τοπίου των δρόμων μας, καθώς ο ήχος EV της Nissan μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας για μια εμπειρία οδήγησης με μηδενικές απώλειες από ατυχήματα.» 

Το νέο Leaf προσφέρει το τέλειο μείγμα έξυπνης οδήγησης, συνδεσιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας εξοπλισμένο με in-car Wi-Fi, Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με τα Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) και Intelligent Rear View Mirror (IRVM) ως στάνταρ, για μια συναρπαστική και χωρίς στρες εμπειρία πίσω από το τιμόνι. 

«Canto»
Οι ηλεκτροκινητήρες χαρακτηρίζονται για τις μηδενικές εκπομπές τους, όχι μόνο όσον αφορά το CO2, αλλά και για την ανύπαρκτη ηχορύπανση, λόγω του ότι είναι σχεδόν αθόρυβοι σε σχέση με τους κινητήρες καύσης. Για να μεγιστοποιήσει την ευαισθητοποίηση για όλους τους χρήστες του δρόμου, η Nissan συνεργάστηκε με μια ελίτ σχεδιαστών ήχου για να δημιουργήσει τον ήχο «Canto», την εξατομικευμένη ηχητική ταυτότητα της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα. 

Το «Canto» δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς στην Nissan Ιαπωνίας, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή. 

Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30km/h, το «Canto» συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες. 

leaf

Οι ήχοι «Canto» στο Nissan Leaf έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί εξειδικευμένα με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό. Από την εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε και επεξεργάζονται τα ηχητικά κύματα, μέχρι τη διασφάλιση ότι η σύνθεση είναι ευδιάκριτη σε πόλεις και δρόμους, αυτή η ειδική έκδοση του «Canto» θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ηχητικό τοπίο των ευρωπαϊκών δρόμων. 

«Μετά την κατασκευή του ήχου Canto, τον εγκαταστήσαμε στο νέο Leaf για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε υποκειμενικές και αντικειμενικές αξιολογήσεις, που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες του Ευρωπαίου αγοραστή», σημείωσε ο Paul Speed-Andrews, Διευθυντής σε θέματα ανάπτυξης θορύβου και δονήσεων στο τεχνικό κέντρο της Nissan Europe. «Ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν ήχο που όχι μόνο θα ευθυγραμμίζεται με τους νέους κανονισμούς, αλλά και θα ταιριάζει με την εικόνα της Nissan. Ήμασταν πάντα πρωτοπόροι στην ασφάλεια και την καινοτομία και είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι βοηθάμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ηλεκτροκίνησης», συνέχισε ο Paul.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube