Η νέα Mercedes-Benz CLA θα είναι η απάντηση των Γερμανών στο Tesla Model 3

Η νέα Mercedes-Benz CLA θα είναι η απάντηση των Γερμανών στο Tesla Model 3

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz CLA που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2025, θα διαθέτει εκδόσεις με υβριδική τεχνολογία, αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

H νέα γενιά της Mercedes-Benz CLA, θα είναι το πρώτο και ένα από τα τέσσερα συνολικά μοντέλα που θα λανσαριστούν τα επόμενα τρία χρόνια, πάνω στη νέα λογική «Entry Luxury» της Mercedes-Benz. 

Σύμφωνα με το νέο πλάνο αναδιάρθρωσης της γκάμας της, τα compact μοντέλα της εταιρείας θα μειωθούν από τα επτά σημερινά μοντέλα σε τέσσερα και θα εστιάσουν σε νέες τεχνολογίες και υβριδικά συστήματα κίνησης, με προτεραιότητα στον εξηλεκτρισμό. 

Συγκεκριμένα, από την γκάμα της Mercedes-Benz θα σταματήσουν οι εκδόσεις της Α-Class με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η σεντάν έκδοσή της και αυτή με το μακρύ μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας, καθώς και το MPV της εταιρείας, η B-Class.

Η επόμενη γενιά της τετράθυρης κουπέ CLA λοιπόν, μέσα στην γκάμα των ήπια υβριδικών της εκδόσεων, θα διαθέτει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Προκειμένου όμως να μην υπάρχει σύγχυση με τα αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα της EQ οικογένειας της Mercedes-Benz, θα διατηρήσει την ονομασία CLA σε όλες τις εκδόσεις της.

Η νέα CLA θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας με την ονομασία MMA (Mercedes Modular Platform), η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κυρίως αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά μπορεί να «δώσει» και μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αντίθετα με την MB-EA πλατφόρμα που θα αποτελέσει τη βάση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας, από το 2025.

Όσον αφορά τη CLA, η ηλεκτρική της έκδοση θα υποστηρίζει τάση έως και 800V και φόρτιση έως και 350 kWh, κάτι που σημαίνει πως για το 10-80% της μπαταρίας της θα χρειάζεται κάτι λιγότερο από 30 λεπτά.

Vision EQXX

Θα εφοδιάζεται επίσης με την επόμενη γενιά μπαταριών LFP και θα διαθέτει και έκδοση Long Range. Αν αυτή εφοδιάζεται με την μπαταρία των 100 kWh που είδαμε στο πρωτότυπο Vision EQXX της Mercedes-Benz, θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από 700 km αυτονομίας. 

Oι ήπια υβριδικές εκδόσεις της νέας CLA, θα εφοδιάζονται με ένα νέο 4κύλινδρο μοτέρ προδιαγραφών Euro 7 αλλά θα διατηρήσει και πολλά στοιχεία του Μ254 της σημερινής γκάμας της Mercedes-Benz.

Κατά πάσα πιθανότητα, τέλος, η νέα CLA εκτός από τις ηλεκτρικές και υβριδικές της εκδόσεις, θα διαθέτει και plug-in hybrid εκδόσεις στην γκάμα της, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα «Εlectric First», της Mercedes-Benz.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube