Η νέα αγωνιστική ομάδα του Jenson Button

Η νέα αγωνιστική ομάδα του Jenson Button

Θα συμμετέχει στο 2019 Blancpain Endurance Series με ένα Honda NSX GT3 Evo

Ο Jenson Button σε συνεργασία με την RJN ανακοίνωσαν τη σύσταση της αγωνιστικής ομάδας Jenson Team Rocket RJN, η οποία θα συμμετέχει στο 2019 Blancpain GT Series Endurance Cup και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Silver με ένα Honda NSX GT3 Evo.

Ο Βρετανός διατηρεί στενές σχέσεις με την Honda και πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα 2018 Super GT με ένα NSX GT500, οπότε δεν μας εκπλήσσει η επιλογή του αυτοκινήτου, παρότι η RJN μέχρι πρότινος έτρεχε με ένα αγωνιστικό Nissan GTR.

Honda NSX GT3 Evo

Η RJN Motorsport μετρά 20 χρόνια ιστορίας στους αγώνες, με συμμετοχή σε διάφορα πρωταθλήματα (touring cars, Dakar rally raids, GT racing) και την κατάκτηση τίτλων στις κατηγορίες GT3 και GT4.

Το όνομα "Rocket" στο τίτλο της ομάδας του Jenson αποτελεί αναφορά στην ομάδα Rocket Motorsport την οποία είχε ιδρύσει ο πατέρας του, John Button. Η Rocket Motorsport είχε κερδίσει 11 βρετανικά πρωταθλήματα καρτ σε κατηγορίες junior και από αυτήν βγήκαν μεγάλα ταλέντα όπως οι Jenson Button, Lewis Hamilton, Will Stevens, Oliver Rowland και James Calado.

Τα χρώματα του NSX GT3 Evo αποτελούν φόρο τιμής στην ομάδα Brawn GP με την οποία ο Jenson Button είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2009. Το εγχείρημα ξεκινά με ένα αυτοκίνητο, όμως υπάρχει πιθανότητα ένα δεύτερο να προστεθεί στο grid για τον αγώνα 24 ωρών του Spa τον Ιούλιο. Όσο για τα ονόματα των οδηγών, αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube