Η Mercedes-Benz παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων πολυτελών μοντέλων

Η Mercedes-Benz παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων πολυτελών μοντέλων

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η BMW και στην τρίτη θέση η Audi για το 2018

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Mercedes-Benz παραμένει στην κορυφή των premium κατασκευαστών από πλευράς πωλήσεων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την μεγάλη της αντίπαλο BMW, και στην τρίτη θέση την Audi.

Οι συνολικές πωλήσεις των Mercedes-Benz για το 2018 ήταν 2,31 εκατομμύρια μονάδες σημειώνοντας αύξηση +0,9% σε σύγκριση με το 2017, με τη συμβολή της νέας A-Class. Πτώση των πωλήσεων της γερμανικής εταιρείας σημειώθηκε στις αγορές της Ευρώπης (-3%) και των Η.Π.Α. (-6,3%), όμως στην αγορά της Κίνας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατα +11%.

Αντίστοιχα, η BMW πούλησε 2,12 εκατομμύρια μοντέλα (+1,8%) με περισσότερο από το 1/3 των πωλήσεων της να αφορά SUV. Στην Ευρώπη, η BMW σημείωσε μικρή πτώση -0,3% και στην Αμερική μικρή αύξηση +0,5%, ενώ η βαυαρική φίρμα είδε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων της κατα +11% στην αγορά της Κίνας.

Η Audi ολοκλήρωσε τη χρονιά με 1,87 εκατομμύρια πωλήσεις, σημειώνοντας πτώση -3,5% σε σύγκριση με το 2017. Όπως αναφέρει το Volkswagen Group, η αρνητική επίδοση της οφείλεται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά όπου οι πωλήσεις των Audi σημείωσαν πτώση -14% λόγω πολιτικής και οικονομικής αστάθειας σε συνδυασμό με τις αυστηρότερες προδιαγραφές WLTP. Στις Η.Π.Α. η πτώση γα την Audi ήταν -1,4%, όμως η Κίνα απεδείχθη γενναιόδωρη με αύξηση των πωλήσεων κατά +7%.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube