Η McLaren αγοράζει την ομάδα Mercedes-EQ της Formula E

Η McLaren αγοράζει την ομάδα Mercedes-EQ της Formula E

Παρότι η Mercedes-Benz κερδίζει στη Formula E, έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη διοργάνωση. Και McLaren θα αγοράσει την ομάδα και θα αγωνιστεί τόσο στην Extreme E όσο και στη Formula E.

McLaren Formula E

Η Mercedes-Benz νίκησε στη Formula E την προηγούμενη σεζόν με τον Nyck De Vries στο πρωτάθλημα οδηγών και εφέτος είναι ο Stoffel Vandoorne που προηγείται το πρωτάθλημα για λογαριασμό της. 

Ωστόσο, η Mercedes-Benz θέλει να εξοικονομήσει χρήματα και ήδη ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη διοργάνωση πέρυσι. Ο Vandoorne εν τω μεταξύ έκανε το βήμα και εξασφάλισε το μέλλον του, υπογράφοντας συμβόλαιο με την DS Penske για το 2022-23. Τώρα όμως έρχεται η είδηση ότι η ομάδα Mercedes-EQ θα συνεχίσει να υπάρχει βαμμένη στα… πορτοκαλί.

McLaren Formula E

Η McLaren Racing λοιπόν απέκτησε την ομάδα της Formula E, Mercedes-EQ, που αρχικά ονομαζόταν HWA Racing. Είναι η δεύτερη ηλεκτρική διοργάνωση στην οποίο συμμετέχει η McLaren, ύστερα από το ντεμπούτο της στην Extreme E αυτή τη σεζόν, μαζί με τις ομάδες της Formula 1 και της Indycar, φυσικά. Επομένως, η McLaren θα αγωνιστεί από την ένατη σεζόν της Formula E, η οποία ξεκινά στα τέλη του τρέχοντος έτους, με τη νέα γενιά αυτοκινήτων να μπορεί να φτάνει τα 320 km/h.

Όσον αφορά τους οδηγούς δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμα. Ο Vandoorne φυσικά θα φύγει για την DS, παρά τη σύνδεσή του με τη McLaren, και ο Nyck De Vries κοιτάζει επίσης ένα μέλλον εκτός της Formula E. Οδήγησε ήδη με την ομάδα F1 της Williams στο FP1 του ισπανικού GP την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να έχει τη δεύτερη θέση στην ομάδα αντί του Nicholas Latifi που τα έχει βρει σκούρα με τους νέους κανονισμούς της F1. Ένα καινούργιο ντουέτο λοιπόν είναι το πιθανότερο για τη McLaren στη Formula E.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube