Η Maserati στη Γενεύη με την Levante Trofeo Launch Edition

Η Maserati στη Γενεύη με την Levante Trofeo Launch Edition

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της υφιστάμενης γκάμας

Η Maserati ανακοίνωσε τα μοντέλα που θα παρουσιάσει στην Έκθεση Γενεύης, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η πρεμιέρα της Levante Trofeo V8 Launch Edition αλλά και μια μυστηριώδης one-off έκδοση μοντέλου της που κατασκευάστηκε για έναν ιδιαίτερο πελάτη.

Αν το όνομα του SUV σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί η κορυφαία Levante με το πρόθεμα Trofeo, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 στην Έκθεση της Νέας Υόρκης, όμως τώρα ξεκινά η εμπορική πορεία του μοντέλου στην Ευρώπη, εξού και η έκδοση Launch Edition για περιορισμένο αριθμό 100 αυτοκινήτων.

Maserati Levante Trofeo

Η Levante Trofeo V8 Launch Edition θα είναι διαθέσιμη στην απόχρωση Blu Emozione Matte της παρουσίασης αλλά και στα Giallo Modenese και Rosso Magma, με ξεχωριστές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Πίσω από τις σφυρήλατες ζάντες 22" Orione που φορούν ελαστικά Continental SportContact 6 κρύβονται δαγκάνες φρένων σε ασημί, μπλε, κίτρινη ή κόκκινη απόχρωση. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα με premium δέρμα "Pieno Fiore” έχουν το λογότυπο Trofeo ραμμένο στα προσκέφαλα και διατίθενται σε μπλε, κόκκινο ή κίτρινο χρώμα ενώ βρίσκουμε λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και ένα ηχοσύστημα 1,280 watt της Bowers & Wilkins με 17 ηχεία.

Η ειδική έκδοση δεν έχει κάποιες αλλαγές στα μηχανικά μέρη όπου βρίσκουμε τον Twin Turbo V8 κινητήρα 3,8 λίτρων με απόδοση 590 PS και 74,4 kgm ροπής που κατασκευάζεται από την Ferrari. Χάρη σε όλη αυτή τη δύναμη που μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς από το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF και το σύστημα τετρακίνησης Q4 , η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,1" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h.

zegna

Η εταιρεία παρουσιάζει επίσης το νέο υλικό Pelletessuta για το εσωτερικό των μοντέλων της το οποίο κατασκεύασε ο Ermenegildo Zegna αποκλειστικά για αυτήν, ενώ ανακοινώνει και τη συνεργασία της με τον οίκο Giorgetti (ξύλο) και De Castelli (μέταλλο) για την παραγωγή μοναδικών αξεσουάρ για το σπίτι και διάφορα άλλα project. 

Στο περίπτερο της Maserati θα δούμε και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της τα οποία αποκτούν επιλογέα ταχυτήτων με κοντύτερες διαδρομές. Για το 2019 διατίθενται 9 αποχρώσεις για την Quattroporte και 10 για τις Ghibli και Levante με την προσθήκη του "Blu Nobile" τριπλής επίστρωσης. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε πέντε νέα σχέδια από ζάντες 20" και 21" εκ των οποίων δύο είναι για την Levante, δύο για την Quattroporte και ένα για την Ghibli. Τέλος, μια GranTurismo MC σε απόχρωση Grigio Lava Matte θα αναλάβει να υπενθυμίσει στους παρευρισκόμενους το σπορ DNA της Maserati.

Όσο για τους φίλους της ιταλικής φίρμας που εδώ και καιρό περιμένουν ένα καινούριο μοντέλο με έμβλημα την Τρίαινα θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να έρθει η Alfieri. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube