Η Lamborghini Miura SV του Jean Todt στην έκθεση Rétromobile

Η Lamborghini Miura SV του Jean Todt στην έκθεση Rétromobile

Το θρυλικό μοντέλο αναπαλαιώθηκε από το τμήμα Lamborghini Polo Storico

Η Miura SV του Jean Todt, προέδρου της FIA, δέχθηκε τις περιποιήσεις του τμήματος Lamborghini Polo Storico και βρίσκεται αυτές τις μέρες στην έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων Retromobile στο Παρίσι.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε απόχρωση Rosso Corsa με χρυσές λεπτομέρειες και μαύρο δέρμα στο εσωτερικό, βγήκε από το εργοστάσιο της Sant'Agata στις 11 Νοεμβρίου του 1972, και παραδόθηκε στον πρώτο του ιδιοκτήτη, κ. Mecin από τη Νότια Αφρική. Όπως συνήθιζε να κάνει η Lamborghini για φορολογικούς λόγους, ο αριθμός πλαισίου #3673 προέρχεται από μια Miura S του 1968 η οποία είχε καταστραφεί σε ατύχημα.

Lamborghini Miura SV Polo Storico

 

Περίπου μισό αιώνα αργότερα, η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου που εισήγαγε στο λεξιλόγιό μας τον όρο "supercar" βρισκόταν σε γνήσια κατάσταση όμως ο χρόνος είχε αφήσει έντονα τα σημάδια του πάνω στο αμάξωμα, τα μηχανικά μέρη και το εσωτερικό. Έτσι, πριν την παραλάβει ο νέος της ιδιοκτήτης Jean Todt, το ειδικό τμήμα Polo Storico της Lamborghini ανέλαβε την αναπαλαίωση της, η οποία διήρκεσε 13 μήνες.

Οι τεχνικοί της Lamborghini αποσυναρμολόγησαν το μοντέλο, ελέγχοντας εξονυχιστικά τη γνησιότητα και την κατάσταση κάθε εξαρτήματος. Στόχος ήταν να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της Miura SV, με προτεραιότητα στην επιδιόρθωση αντί της αντικατάστασης. Δεν χρειάζεται  να γράψουμε κάτι για το αποτέλεσμα αφού η εικόνα μιλά από μόνη της.

Lamborghini Miura SV

Να θυμίσουμε πως η έκδοση SV πρωτοπαρουσιάστηκε το 1971 ως η απόλυτη έκδοση της Miura με αρκετές μηχανικές και αισθητικές βελτιώσεις εμπνευσμένες από το αγωνιστικό πρωτότυπο Miura Jota εξελιγμένο από τον μηχανικό Bob Wallace. Το κεντρομήχανο μοντέλο επιτάχυνε από τα 0-100km/h σε 5,8 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα που άγγιζε τα 290 km/h. Συνολικά, κατασκευάστηκαν μόλις 150 Miura SV μεταξύ 1971 και 1973, λίγο πριν η ναυαρχίδα της Lamborghini αντικατασταθεί από την Countach.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube