Η Jaguar C-type επιστρέφει στην παραγωγή!

Η Jaguar C-type επιστρέφει στην παραγωγή!

Η Jaguar Classic ανακοίνωσε την C-type continuation που θα κατασκευαστεί στα πρότυπα του αγωνιστικού μοντέλου από το 1953.

Μετά από τις επανεκδόσεις των εμβληματικών E-type Lightweight (2014), XKSS (2016) και D-type (2018), το τμήμα κλασικών μοντέλων της Jaguar ανακοίνωσε την επανεκκίνηση της παραγωγής C-type για περιορισμένο αριθμό οχτώ αυτοκινήτων, με αφορμή την 70η επέτειο από την πρεμιέρα του αγωνιστικού μοντέλου.

Η Jaguar C-type παρήχθη μεταξύ 1951 και 1953 σε 53 μονάδες (43 πουλήθηκαν σε ιδιώτες). Ο  Malcolm Sayer φιλοτέχνησε το αεροδυναμικό αμάξωμα ενώ στην ομάδα εξέλιξης συμμετείχαν οι μηχανικοί William Heynes, Bob Knight και Norman Dewis.

Το 1951, η C-type κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans, χαρίζοντας στην Jaguar την πρώτη από τις εφτά νίκες της στον θρυλικό αγώνα αντοχής. Το 1952 φόρεσε για πρώτη φορά δισκόφρενα εξελιγμένα από τις Jaguar και Dunlop, με τον Stirling Moss να κερδίζει το Grand Prix της Reims στη Γαλλία και το Mille Miglia στην Ιταλία. Το 1953, επανέλαβε το θρίαμβο στις 24 Ώρες του Le Mans πρoτού τη διαδεχθεί η D-type το 1954.

C-Type

Οι νέες C-type θα είναι χειροποίητες και θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις Classic Works στο Coventry με απόλυτη πιστότητα στο γνήσιο μοντέλο του 1953. Αυτό σημαίνει πως θα φορούν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,4 λίτρων με τριπλό καρμπιρατέρ Weber 40 DCO3 που θα αποδίδει 223 PS, και θα εξοπλίζονται με δισκόφρενα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διασώζοντας Jaguar E-type από τα παλιοσίδερα της Ιστορίας

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 12 αποχρώσεις για το εξωτερικό και 8 για το εσωτερικό, ενώ προαιρετικά, για όσους θέλουν να τρέξουν με τη C-type σε ιστορικά ράλι, διατίθενται προεντατήρες ζώνης και προστασία από ανατροπή σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA.

Τα οκτώ αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέχρι το 2022 οπότε και θα διοργανωθεί μια ειδική εκδήλωση. Όσο για την τιμή, η Jaguar δεν αναφέρει πληροφορίες αλλά είναι σίγουρο πως δεδομένης της τεράστιας αξίας του γνήσιου μοντέλου στην αγορά των κλασικών αυτοκινήτων, το ποσό θα είναι απλησίαστο.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube