Η Hertz «γυρνά την πλάτη» στα ηλεκτρικά μοντέλα;

Η Hertz «γυρνά την πλάτη» στα ηλεκτρικά μοντέλα;

Η Hertz είχε θέσει ως στόχο της, το 2023, το 67% του στόλου της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σήμερα όμως ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει τις 48.000 μονάδες. Και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό που συμβαίνει.

Όταν η Hertz ανακοίνωνε τον Οκτώβριο του 2021 ότι σκοπεύει να αγοράσει τουλάχιστον 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα από την Tesla, σίγουρα δεν περίμενε ότι δυόμιση χρόνια μετά, αυτές οι προβλέψεις θα είχαν πάει στράφι. 

Στόχος της Hertz ήταν να μετατραπεί το γρηγορότερο δυνατό στη Νο 1 εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στον κόσμο με το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων. Στα σχέδια της ήταν να αποκτήσει 100.000 μοντέλα από την Tesla μέχρι τα τέλη του 2022 και άλλα 240.000 EV’s από την GM (175.000) και την Polestar (65.000). 

Hertz

Εάν όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, αυτή τη στιγμή η Hertz θα έπρεπε να διαθέτει στον παγκόσμιο στόλο της 340.000 ηλεκτρικά μοντέλα. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι έχει σήμερα περίπου 505.000 οχήματα στο πορτoφόλιο της, θα έπρεπε τα EV’s να καταλαμβάνουν, το 67% του στόλου της!

Έλα όμως που το τέλος του 2022 βρήκε την Hertz με λιγότερα από 48.000 ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο της, τα περισσότεροι εκ των οποίων, είναι Tesla. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το πρώτο 3μηνο του 2023, ο αριθμός των ηλεκτρικών μοντέλων της Hertz έχει φθάσει αισίως τις 50.000 μονάδες. 

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση έχει προφανώς εξασθενήσει. Το ποσοστό των ηλεκτρικών μοντέλων της Hertz μειώθηκε από το 11% του στόλου της το 2022, στο 10% το πρώτο 3μηνο του 2023. Ο στόλος βέβαια overall αυξήθηκε, που σημαίνει ότι η εταιρεία αγόρασε περισσότερα μοντέλα με θερμικά συστήματα κίνησης, παρά ηλεκτρικά!

Hertz

Παρά το προφανές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Stephen Scherr, δήλωσε ότι η στρατηγική της Hertz προχωρά όπως ακριβώς έχει οριστεί. Ο Scherr, πιστεύει ότι αυτή η στασιμότητα -όπως την χαρακτήρισε- στην ηλεκτρική μεταστροφή της εταιρείας είναι κάτι παροδικό και οι επενδύσεις στον τομέα θα συνεχιστούν, με τη Hertz να ετοιμάζεται να παραλάβει πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα από ποικίλους κατασκευαστές.  

H πραγματικότητα όμως, είναι διαφορετική... Οι υποψήφιοι πελάτες δεν επιθυμούν να νοικιάσουν ηλεκτρικά οχήματα. Οι χώροι στάθμευσης της Hertz είναι γεμάτοι με ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προσφέρει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε καλύτερες τιμές ενοικίασης από τα αντίστοιχα με θερμικά σύνολα!

Σύμφωνα με το "feedback" που έχουν λάβει οι άνθρωποι της Hertz, οι πελάτες δεν είναι ακόμα συνηθισμένοι ούτε στην οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων αλλά κυρίως στη διαδικασία φόρτισης τους. Για το λόγο αυτό όσοι σκοπεύουν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να κάνουν τη δουλειά τους ή τις διακοπές τους επιθυμούν να είναι απαλλαγμένοι από το άγχος της αυτονομίας και της φόρτισης του. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube