Η Ford θα κατασκευάσει στην Τουρκία το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Η Ford θα κατασκευάσει στην Τουρκία το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Η Ford υπέγραψε συμφωνία με την LG Energy Solutions και την Koç Holding για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών με ετήσια δυναμικότητα έως και 45 GWh.

Ford

Η Ford ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία (μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης -non-binding memorandum of understanding) με την LG Energy Solutions και την Koç Holding για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας κατασκευής μπαταριών για EV.

Εάν η συμφωνία προχωρήσει και τα τρία συμβαλλόμενα μέρη τα βρουν, το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Başkent, που βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας. Μολονότι η συμφωνία εξακολουθεί να είναι μη δεσμευτική, η Ford είπε ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι εργασίες φέτος, με την παραγωγή να ξεκινά το 2026.

«Η Ford συνεχίζει να ενισχύει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στις νέες τεχνολογίες που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε η Lisa Drake, αντιπρόεδρος της Ford EV. «Τηρούμε τη δέσμευση να παράγουμε μπαταρίες στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα».

Η Ford έχει μακροχρόνιες σχέσεις τόσο με την LG Energy Solutions όσο και με την Koç Holding. Με την τελευταίο, έχει συνεργασία για σχεδόν έναν αιώνα, και η επιτυχημένη κοινοπραξία Ford Otosan είναι πλέον σχεδόν 60 ετών.

Με την LG Energy Solutions, εν τω μεταξύ, έχει συνεργαστεί για περισσότερο από μια δεκαετία. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία της Νότιας Κορέας προμήθευσε μπαταρίες για το εργοστάσιο της Ford στην Πολωνία, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο Mustang Mach-E και το E-Transit.

«Η μακροχρόνια επιχειρηματική μας σχέση με τη Ford είναι το αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να προσφέρουμε απαράμιλλη ανταγωνιστικότητα προϊόντων, σταθερές αποδόσεις και παγκόσμια επιχειρησιακή τεχνογνωσία», δήλωσε ο Youngsoo Kwon, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Energy Solution. «Τώρα ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Ford και την Koç στην Τουρκία, θα φέρουμε την κορυφαία τεχνολογία μπαταριών μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη, οδηγώντας έτσι τις παγκόσμιες εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η Ford σχεδιάζει να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2035, γι' αυτό και θέλει να δημιουργήσει το νέο αυτό εργοστάσιο. Με την έναρξη της λειτουργίας του το 2026, η Ford αναμένει ότι θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 25 GWh, που θα μπορεί να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα σε 45 GWh.

«Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την LGES και την Koç Holding θα θέσει μια γερή βάση που είναι θεμελιώδης για την οικοδόμηση ενός ακμάζοντος μέλλοντος ηλεκτρικών οχημάτων για τη Ford στην Ευρώπη», δήλωσε η Drake.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube