Η επίθεση της Toyota στα EV’s, τώρα ξεκινά

Η επίθεση της Toyota στα EV’s, τώρα ξεκινά

Ο νέος πρόεδρος της Toyota, Koji Sato, υποσχέθηκε μια πιο επιθετική στρατηγική στα ηλεκτρικά οχήματα υπενθυμίζοντας ωστόσο σε όλους, ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πανάκεια.

Ο Koji Sato, απάντησε σε ερωτήσεις του Τύπου στο αρχηγείο της Toyota στο Τόκιο και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως η εταιρεία του, τώρα ξεκινά να βλέπει σοβαρά το κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Δήλωσε, πως η Toyota θα έχει από δω και στο εξής μια σαφώς πιο επιθετική πολιτική στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης χωρίς ωστόσο να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το υβριδικό της πρόγραμμα. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχληση του για το γεγονός ότι πολλοί κατηγορούν την Toyota ότι οι εξελίξεις την έχουν πλέον ξεπεράσει. 

toyota

Ο Sato δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Αν εξετάσουμε πρακτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα δούμε ότι τις μεγαλύτερες προσπάθειες για μείωση των εκπομπών ρύπων και προστασία του περιβάλλοντος, τις έχουμε κάνει εμείς μέσα από την υβριδική μας τεχνολογία. Επομένως, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η Toyota είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην υβριδική τεχνολογία με τον Sato να τονίζει ότι «Δε θα σταματήσουμε την εξέλιξη της, όχι μόνο γιατί πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη για τις αναδυόμενες αγορές αλλά κυρίως γιατί την χρειάζονται και οι αναπτυγμένες». 

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό πλάνο του κορυφαίου κατασκευαστή στον κόσμο, ο Koji Sato, έκανε γνωστό ότι το παιχνίδι γι’ αυτούς τώρα ξεκινά, με τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ακολουθήσουν σύντομα, να φέρνουν την επανάσταση στους τομείς της διαχείρισης ενέργειας και του ψηφιακού περιβάλλοντος.

Επίσης, υποσχέθηκε ότι όλα τα μελλοντικά EV της Toyota θα μείνουν πιστά στις αρχές που πρεσβεύει η εταιρεία στους τομείς της ποιότητας, της αξιοπιστίας αλλά και της τιμής. 

Toyota

Η Toyota προσφέρει αυτή τη στιγμή το compact crossover BZ4X (η πλατφόρμα του οποίου αναπτύχθηκε σε σε συνεργασία με την Subaru), ενώ πρόσφατα παρουσίασε και ένα νέο ηλεκτρικό που θα πωλείται μόνο στην Κίνα, το BZ3, το οποίο γεννήθηκε εν πολλοίς σε συνεργασία με την BYD. Η Toyota και η BYD δημιούργησαν προ τριετίας μια κοινοπραξία για να ερευνήσουν από κοινού και να αναπτύξουν ηλεκτρικά οχήματα, με τους δύο κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας να διατηρούν και σήμερα στενή σχέση. 

Επιπλέον στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου της Σανγκάης η Toyota, παρουσίασε μερικά ακόμα ηλεκτρικά concept της σειρά BZ, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα περάσουν άμεσα στην παραγωγή. Τα περισσότερα βέβαια θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, γιατί για τον υπόλοιπο κόσμο το πορτφόλιο της εταιρείας έχει άλλα πλάνα... 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube