Η BMW θα κατασκευάζει το μελλοντικό ΜΙΝΙ Countryman

Η BMW θα κατασκευάζει το μελλοντικό ΜΙΝΙ Countryman

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος γεγονότων όπως η τρέχουσα κρίση με τον Covid, η BMW αποφάσισε ότι η παραγωγή της επόμενης γενιάς του ΜΙΝΙ Countryman θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα δικά της εργοστάσια.

MINI Countryman sketch

Επί του παρόντος το ΜΙΝΙ Countryman κατασκευάζεται στο VDL Nedcar στην Ολλανδία, αλλά το βρετανικό μοντέλο αναμένεται να «επαναπατριστεί» στην BMW για την επόμενη γενιά του. Ο γερμανικός όμιλος μόλις ανακοίνωσε τα άσχημα νέα στον Ολλανδό συνεργάτη του.

Ως εκ τούτου, η τρίτη γενιά του ΜΙΝΙ Countryman, που αναμένεται το 2023-2024, θα συναρμολογείται σε ένα από τα εργοστάσια της BMW. Για τον Γερμανό κατασκευαστή, είναι πρωτίστως θέμα αποφυγής οποιουδήποτε εξωτερικού συμβάντος που θα μπορούσε να διαταράξει την κατασκευή του αυτοκινήτου: H υγειονομική κρίση με τον Covid-19 αφορά σαφώς την παραπάνω απόφαση με την BMW να στοχεύει να ελέγξει απόλυτα την παραγωγή της. 

Από την άλλη, η εισδοχή της παραγωγής του ΜΙΝΙ Countryman στη Γερμανία προσβλέπει επίσης στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Γερμανών εργαζομένων σε μια χειμαζόμενη λόγω της υγειονομικής κρίσης αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι για το οποίο προφανώς και δεν γίνεται καμία νύξη.  

Το εργοστάσιο VDL Nedcar στο Born (Ολλανδία) απασχολεί 4.600 άτομα, έχει παραγωγική ικανότητα 200.000 αυτοκινήτων ετησίως και έχει υποστηρίξει το λανσάρισμα και την παραγωγή πολλών μοντέλων από διάφορες εταιρείες, όπως DAF, smart, Volvo, Mitsubishi… 

Ωστόσο, η BMW αποτελεί από το 2014, τον μόνο συνεργάτη του ολλανδικού ομίλου (παραγωγή MINI Countryman και BMW X1), o οποίος τώρα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντισταθμίσει αυτήν την απώλεια δραστηριότητας. Πάντως, η θέση πολλών εργαζομένων στο VDL Nedcar θα είναι προσεχώς επισφαλής.

[Πηγή autoblog.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube