Η BMW επενδύει 1,7 δις δολάρια στην ηλεκτροκίνηση

Η BMW επενδύει 1,7 δις δολάρια στην ηλεκτροκίνηση

Η BMW ανακοίνωσε την επένδυση 1,7 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

BMW

Η ΒΜW ανακοίνωσε ένα νέο πλάνο επενδύσεων, ανακοινώνοντας ότι σκοπεύει να ξοδέψει περίπου 1,7 δισ. δολάρια για την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Από το ποσό αυτό, 1 δισ. δολάρια προορίζονται για την αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Spartanburg, στο οποίο σκοπεύει να παράγει μέχρι το 2030 έξι ηλεκτρικά μοντέλα.

Σήμερα στο Spartanburg κατασκευάζονται έντεκα μοντέλα με την παραγωγή της νέας XM να ξεκινάει αργότερα μέσα στο έτος. Απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και μπορεί να παράγει έως και 450.000 αυτοκίνητα ετησίως.

BMW

Τα υπόλοιπα 700 εκατ. δολάρια αφορούν την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής μπαταριών στη South Carolina. Στην τελευταία, θα κατασκευάζονται οι νέες κυλινδρικές κυψέλες που σύμφωνα με τη BMW θα προσφέρουν 30% περισσότερη αυτονομία, μειώνοντας παράλληλα το κόστος κατά 50%.

Επιπλέον, οι νέες μπαταρίες έχουν 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και ο χρόνος φόρτισης τους θα είναι κατά 30% λιγότερος. Το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγή έως και 30 GWh.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η BMW έχει ανακοινώσει την κατασκευή τεσσάρων νέων εργοστασίων παραγωγής μπαταριών σε Ευρώπη και Κίνα, το καθένα με ετήσια χωρητικότητα 20 GWh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube