Η BMW αποκαλύπτει την ισχύ και την αυτονομία της i4 [video]

Η BMW αποκαλύπτει την ισχύ και την αυτονομία της i4 [video]

Η BMW θα λανσάρει στην αγορά εφέτος την πρώτη της ηλεκτρική μπερλίνα, την i4. Το αυτοκίνητο ανακοινώθηκε εμπορικά επίσημα χτες και παρά το καμουφλάζ μοιάζει με 4άρα.

Το 2021 θα είναι πολυάσχολη χρονιά για την BMW, η οποία πρόκειται να λανσάρει μπόλικα νέα EV. Ύστερα λοιπόν από την iX3 που είναι μόνο το ορεκτικό, η βαυαρική φίρμα επικεντρώνεται πλέον στην 4θυρη i4, η οποίο θα λανσαριστεί εμπορικά τους επόμενους μήνες. Ο Γερμανός κατασκευαστής αποκαλύπτει μια σειρά από εικόνες που υπενθυμίζουν ότι η BMW εξακολουθεί να θέτει ως προτεραιότητα την οδηγική απόλαυση και την εσχάτως πολιτικώς απορριπτέα… πλαγιολίσθηση.

Η BMW ισχυρίζεται ότι η i4 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο «με σπορ DNA για μια αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση». Βέβαια, ήδη έχουμε δει μια αμιγώς ηλεκτρική BMW, «εξελιγμένη από λευκό φύλλο χαρτί», την i3, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για σπορ αυτοκίνητο.

BMW i4 teaser

Χθες λοιπόν, 22 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η εξέλιξη του μοντέλου με τις τελικές δοκιμές στον δρόμο, οπότε και η i4 μπήκε στην τελική ευθεία για το ντεμπούτο της στην αγορά. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνεται εντός έδρας, στο εργοστάσιο του Μονάχου, που ανασχεδιάστηκε στις υποδομές του για να φιλοξενήσει την παραγωγή BEV. 

Η BMW εκμεταλλεύτηκε αυτό το teaser των εικόνων για να επιβεβαιώσει ορισμένα δεδομένα: Η i4 θα αποδίδει 530 άλογα στην πιο ισχυρή έκδοσή της, ενώ ανακοινώθηκε και ένα πρώτο νούμερο αυτονομίας: 600 km. Προφανώς, υποψιαζόμαστε ότι αυτή είναι η πιο ακριβή παραλλαγή της γκάμας.

Η i4 θα αποτελεί τον προπομπό άλλων EV στην BMW, όπως το SUV iX και παραλλαγές μοντέλων που υπάρχουν ήδη στον κατάλογο της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube