Η Audi Sport θα τρέξει στο Ράλι Dakar με το ηλεκτρικό RS Q E-tron [video]

Η Audi Sport θα τρέξει στο Ράλι Dakar με το ηλεκτρικό RS Q E-tron [video]

Το νέο range extender ηλεκτρικό αγωνιστικό έχει τρία ηλεκτρομοτέρ και ένα θερμικό βενζίνης για 682 PS.

Η Audi Sport παρουσίασε σήμερα το ηλεκτρικό αγωνιστικό RS Q E-tron, και όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό εργαστήριο δοκιμών υψηλής τεχνολογίας.

Με αυτό θα λάβει μέρος τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Ράλι Dakar, και όπως δηλώνουν στελέχη του αγωνιστικού τμήματος της Audi, πρόκειται για την απόλυτη δοκιμασία των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Με δυνατότητα να καλύπτει κάθε μέρα 800 km στις πιο δύσκολες συνθήκες, το Audi RS Q E-tron διαθέτει τρία ηλεκτρομοτέρ και έναν 2λιτρο TFSI (καταγωγής DTM). Ο θερμικός κινητήρας έχει αναλάβει την φόρτιση της μπαταρίας των 50 kWh και έχει ρυθμιστεί να δουλεύει μεταξύ 4.500 rpm και 6.000 για να εκπέμπει λιγότερο από 200 g/km CO2 για κάθε kWh που "στέλνει" την μπαταρία ιόντων λιθίου. Παράλληλα, υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας που βοηθά στην αύξηση της αυτονομίας.

Audi RS Q E-tron drive_gr 3

Κάθε άξονας διαθέτει ένα ηλεκτρομοτέρ που προέρχεται από την Formula E της Audi, με το τρίτο να εκτελεί χρέη converter μεταξύ του 2λιτρου TFSI και της μπαταρίας. Την κατανομή ισχύος στον εμπρός και τον πίσω άξονα έχει αναλάβει ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο βάρος και χώρο.

Η συνολική ισχύς του νέου πρωτότυπου ηλεκτρικού αγωνιστικού είναι 682 PS και σύμφωνα με την Audi Sport αποτελεί το απαύγασμα της συνεργασίας μεταξύ σχεδιαστών και μηχανικών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube