Η Alfa Romeo χορηγός του «1000 Miglia» για τα επόμενα τρία χρόνια

Θα προσφέρει στην διοργάνωση ένα στόλο 30 Giulia και Stelvio τα οποία θα αποτελούν τα επίσημα αυτοκίνητα του αγώνα.

H 37η αναβίωση του αγώνα που ο Enzo Ferrari συνήθιζε να χαρακτηρίζει ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου» θα πραγματοποιηθεί στην κλασσική διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια την περίοδο 15-18 Μαΐου. Το «1000 Miglia» αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός και η Alfa Romeo για ακόμα μία φορά θα υποστηρίξει την διοργάνωση, όντας χορηγός για τα επόμενα 3 χρόνια. 

Όπως πάντα, μια σειρά ιστορικών μοντέλων της Alfa Romeo που διατηρούνται στο Μουσείο της μάρκας στο Αρέζε (Museo Storico Alfa Romeo - La macchina del tempo) σε συνεργασία με την FCA Heritage, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Δίπλα τους θα βρεθούν 30 Giulia και Stelvio που θα αποτελέσουν τα επίσημα αυτοκίνητα του «1000 Miglia».

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί για περισσότερα από 90 χρόνια την απόλυτη έκφραση του πάθος για την αυτοκίνηση. Δημιουργήθηκε το 1927 και με αφετηρία την Μπρέσια η διαδρομή έφτανε στη Ρώμη, ενώ στη συνέχεια οδηγούσε πίσω στην αφετηρία καλύπτοντας 1.600 km ή 1.000 μίλια («1000 Miglia»). Το 1928, στη 2η χρονιά της διοργάνωσης, η Alfa Romeo κατέκτησε τόσο τον τίτλο των οδηγών, όσο και εκείνο των κατασκευαστών, με συνολικά 8 αυτοκίνητα της να ολοκληρώνουν την εξοντωτική διαδρομή. Μέχρι το 1957 που διατηρήθηκε η αρχική μορφή του αγώνα, η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Οι νίκες στο «1000 Miglia» αποτελούν μόνο ένα τμήμα της αγωνιστικής κληρονομιάς της Alfa Romeo, η οποία είναι γεμάτη από διακρίσεις και σε άλλες διοργανώσεις, όπως το DTΜ, το Targa Florio και βέβαια τη Formula 1, όπου η εταιρεία κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα του θεσμού το 1950 και το 1951. 

[Πηγή: Alfa Romeo]

TAGS