Η αγγελία του μήνα: Mazda MX-5 με 791 km

Η αγγελία του μήνα: Mazda MX-5 με 791 km

Πωλείται στην Αμερική. Aν το πετυχαίναμε σε αγγελία στην Ελλάδα, φυσικά και δεν θα το δημοσιεύαμε… πριν το αγοράσουμε.

Μιλάμε ίσως για το καλύτερο MX-5 πρώτης γενιάς στον πλανήτη, διαθέσιμο προς πώληση. Το συγκεκριμένο Mazda MX-5 του 1990 σε Classic Red χρώμα είναι ουσιαστικά καινούριο, με μόλις 791 km στο οδόμετρο (492 μίλια, για να είμαστε πιο ακριβείς).

Το αυτοκίνητο πωλείται στο Ohio, σε τιμή $24.999, δηλαδή €21.855. Γενικά, είναι πολλά για ένα MX-5 πρώτης γενιάς, αλλά για ένα κομμάτι σε αυτή την κατάσταση και με αυτά τα χιλιόμετρα, μπορεί και να είναι λίγα. Οι πρώτοι ιδιοκτήτες ήταν ένα ζευγάρι που το αγόρασε ως επένδυση. Ήθελε μεγάλη προνοητικότητα τότε, και πίστη στα χρόνια που ακολούθησαν, για να δεις ένα μοντέλο με τη μαζικότητα της παραγωγής του MX-5 σαν επένδυση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αφιέρωμα Japan Legends: Mazda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι δέκα λόγοι που το MX-5 είναι το πιο πετυχημένο σπορ αυτοκίνητο

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα, τις αυθεντικές ζάντες αλουμινίου, και ένα πολύ άσχημο τιμόνι με αερόσακο (τα ευρωπαϊκά είχαν ένα υπέροχο τριάκτινο). Παρότι έχει ελάχιστα χιλιόμετρα και στην ουσία δεν το οδηγούσαν, φρόντιζαν τη συντήρησή του. Κάθε τέσσερα χρόνια έκαναν service σε τοπικό συνεργείο και ύστερα το σκέπαζαν στο γκαράζ, συνδεδεμένο σε φορτιστή. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που έχουν μείνει ακίνητα για τόσο μεγάλο διάστημα ουσιαστικά αχρηστεύονται. Αλλά ο πωλητής ισχυρίζεται ότι αυτό είναι πλήρως λειτουργικό. Αφού κατάφερε να φτάσει ως το 2018 με λιγότερα από 800 km και σε αυτή την τέλεια κατάσταση, μάλλον θα συνεχίσει τη ζωή του ως μουσειακό-εκθεσιακό κομμάτι. Αν και φωνάζει «Οδήγησέ με»…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube