Hyundai: Ξεκίνησε τις δοκιμές του υβριδικού i20 N WRC

Hyundai: Ξεκίνησε τις δοκιμές του υβριδικού i20 N WRC

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης του αγωνιστικού i20 N αξιολογεί ήδη η Hyundai εν όψει του νέου φορμάτ του WRC που θα τεθεί σε ισχύ από το 2022.

H αγωνιστική ομάδα της Hyundai ξεκίνησε τις δοκιμές του υβριδικού πλέον i20 N WRC, προκειμένου να είναι άπαντες έτοιμοι για τη νέα εποχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που ανατέλλει από το 2022.

Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές του WRC, επιβάλλουν τη χρήση ενός θερμικού τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,6 lt και φυσικά ενός ηλεκτρομοτέρ (135 PS με 180 Nm), με τη μπαταρία χωρητικότητας 3,9 kWh να στεγάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο από ανθρακόνημα στο πίσω μέρος του οχήματος. 

wrc

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας. Είναι η πρώτη φορά που θα αξιολογήσουμε στην πράξη τις δυνατότητες του νέου μας αγωνιστικού. Οι προκλήσεις είναι τεράστιες και τα όποια προβλήματα προκύψουν, θα τα αντιμετωπίσουμε χωρίς μεγάλη πίεση χρόνου» δήλωσε ο υπεύθυνος της Hyundai Motorsport, Andrew Adamo.

«Οι τεχνικές προδιαγραφές άλλαξαν. Ξεκινάμε ουσιαστικά από το μηδέν, με ένα εντελώς νέο κόνσεπτ που ανυπομονούμε να ζήσουμε. Οφείλω να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν σκληρά για να είμαστε έτοιμοι αυτήν την περίοδο και να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για βελτιωτικές κινήσεις. Ήδη, έχουμε προχωρήσει στην αξιολόγηση αρκετών δεδομένων. Κάποια απαιτούν βελτίωση, ενώ σε κάποια άλλα είμαστε μέσα στους στόχους μας. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού που ευελπιστούμε ότι θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το 2022, στο Monte Carlo» συμπλήρωσε ο Adamo.

H Hyundai θα τεστάρει το νέο i20 N WRC σε διάφορες χώρες και συνθήκες, με τις φήμες να θέλουν τον κορεατικό γίγαντα να πατάει και ελληνικό έδαφος για να αξιολογήσει και σε περιβάλλον… Ακρόπολις, το νέο WRC μοντέλο τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube