Hyundai: O Sordo θα τρέξει αντί του Mikkelsen στην Κορσική

Hyundai: O Sordo θα τρέξει αντί του Mikkelsen στην Κορσική

Η ομάδα ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική αλλαγή του αρχικού της σχεδιασμού.

Παρά την αρχική συμφωνία που ήθελε τον Mikkelsen να έχει πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα του 2019 με τη Hyundai, η ομάδα άλλαξε ξαφνικά τα σχέδιά της και ανακοίνωσε ότι στον ασφάλτινο αγώνα της Κορσικής ο Mikkelsen θα δώσει τη θέση του στον Dani Sordo.

O προγραμματισμός προέβλεπε ο Ισπανός να μοιράζεται το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας με τον Loeb και με δεδομένο ότι ο Γάλλος θα έτρεχε στην Κορσική (28-31 Μαρτίου), ο Sordo δεν προβλέπονταν να τρέξει σε αυτόν τον αγώνα.
Η ομάδα στην ανακοίνωσή της τονίζει πως σε έναν ασφάλτινο και εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα όπως αυτός της Κορσικής, θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους οδηγούς στο συγκεκριμένο «τερέν» με σκοπό το βάθρο και τη συγκομιδή βαθμών.

Έτσι οι οδηγοί που θα παραταχθούν στην εκκίνηση της Κορσικής θα είναι ο Neuville, o Loeb και o Sordo.

Είναι κοινό μυστικό πως η ομάδα πιέζεται από τα κεντρικά της Hyundai να φέρει φέτος το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Κορέα και στο πλαίσιο αυτό ήταν και η αντικατάσταση του Michel Nandan από τον Andrea Adamo.

Η απόφαση αυτή της Hyundai αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών και για κάποιους άλλους ασφάλτινους αγώνες του θεσμού, όπως είναι το ADAC Rallye Deutschland (22 - 24 Αυγούστου) και το μεικτό Rally RACC Catalunya - Rally de España (24 - 27 Οκτωβρίου).

Η Hyundai Shell Mobis μετά τον αγώνα της Σουηδίας βρίσκεται στη δεύτερη στην κατάταξη των κατασκευαστών με ένα μόλις βαθμό διαφορά (57 έναντι 58) της πρωτοπόρου Toyota Gazoo Racing.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Hyundai αναφέρει ότι ο Andreas Mikkelsen θα δώσει κανονικά το «παρών» στον επόμενο, χωμάτινο γύρο του θεσμού (Μεξικό: 7-10 Μαρτίου) πλαισιώνοντας τους Thierry Neuville και Dani Sordo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube