«Χτυπήστε» αυτή την εργοστασιακή Celica ράλι που έχει νικήσει με τον Auriol!

«Χτυπήστε» αυτή την εργοστασιακή Celica ράλι που έχει νικήσει με τον Auriol!

Βγαίνει στο σφυρί στη Γαλλία και μαζί της θα πάρετε ένα κομμάτι της ιστορίας του WRC.

Καλά τα θηρία του Group B, όμως δεν είναι τα μόνα κλασικά αγωνιστικά που έχουν αφήσει εποχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η επόμενη γενιά rallycars, τα Group A της δεκαετίας του 1990, ήταν κι αυτά θεαματικά κι έχουν αφήσει ανεξίτηλες εικόνες στη μνήμη μας. Όπως αυτή η πανέμορφη Toyota Celica ST185 των 300+ ίππων. Που έχει νικήσει στο WRC και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams μέσα στο μήνα.

Πρόκειται για ένα γνήσιο εργοστασιακό αυτοκίνητο της επίσημης ομάδας ΤΤΕ, που έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994. Είναι το ίδιο το αυτοκίνητο που κέρδισε το Ράλι San Remo εκείνης της χρονιάς, στα χέρια του θρυλικού Didier Auriol. Αφού βγήκε από την ενεργό δράση στο WRC, πήρε μέρος σε τοπικούς αγώνες στην Ιταλία, με διαφορετικό χορηγό και άλλα χρώματα. Όμως ο τωρινός ιδιοκτήτης του, μόλις το αγόρασε, το επανέφερε στις γνήσιες εργοστασιακές προδιαγραφές και στα χρώματα της Castrol.

Από τότε παραμένει σε φύλαξη, μέσα στη συλλογή του. Η Bonhams λέει ότι είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση και μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα κλασικών ανά πάσα στιγμή. Στις πιο πρόσφατες εργασίες συντήρησής του περιλαμβανόταν και η αλλαγή του αγωνιστικού ρεζερβουάρ καυσίμου (fuel cell).

Ειδοποιήστε τον Ελβετό τραπεζίτη σας και βγάλτε εισιτήριο για το Παρίσι.

[Πηγή: Bonhams]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube