Honda: Επίσημο όνομα για το ηλεκτρικό μίνι της

Honda: Επίσημο όνομα για το ηλεκτρικό μίνι της

Για να ονομάσει το πρώτο 100% ηλεκτρικό μίνι της, που θα λανσάρει μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Honda αποφάσισε να κάτι απλό: Honda e.

Δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο. Το ηλεκτρικό μίνι Honda θα ονομαστεί «e»! Κάτι που βέβαια δεν μας εξέπληξε, καθώς και το πρωτότυπο που παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης είχε το ανέμπνευστο όνομα «e Prototype»

Για να πούμε την αλήθεια, κυκλοφορούσε ως φήμη και ένα όνομα που θα περιλάμβανε το γράμμα «Ν», καθώς το αυτοκίνητο είναι αισθητικά εμπνευσμένο από το N600 της δεκαετίας ’60, ενώ είχαμε και το πρόσφατο N One, ένα kei-car που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία. Έτσι, οι σπεκουλαδόροι νονοί πόνταραν στο όνομα «N-e».

Το Honda e αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα κάνει το ντεμπούτο του σε μέταλλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ το εμπορικό λανσάρισμά του τοποθετείται στις αρχές του 2020. Η έκδοση παραγωγής θα είναι σχεδόν ίδια με το concept car που βλέπετε στη φωτογραφία. Για να προσελκύσει πελάτες, το Honda e θα τοποθετηθεί στην αγορά με ένα ωραίο νεό-ρετρό στιλ, αλλά και μια πρωτότυπη παρουσίαση της καμπίνας. Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την αυτονομία, δεν φαίνεται να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών του, καθώς αυτή υπολογίζεται 200 έως 250 km.

Honda e Prototype

Εκτός από την ανακοίνωση του ονόματος του ηλεκτρικού μίνι, η Honda επιβεβαίωσε την παρουσίαση του νέου Jazz στο τέλος του 2019 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Tokyo. Και τελικά θα διατίθεται, τουλάχιστον για την Ευρώπη, ξανά με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Η ιαπωνική φίρμα στοχεύει στην πώληση μόνο εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην Ευρώπη έως το 2025. Να θυμίσουμε ότι το νέο CR-V ήδη επωφελείται από υβριδικούς κινητήρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube