Helmut Marko: Ύμνοι για Honda, πυρά για τη Renault

Helmut Marko: Ύμνοι για Honda, πυρά για τη Renault

Η Red Bull του χρόνου με τους κινητήρες της Honda θα είναι πολύ μπροστά, είπε. 

Ο Helmut Marko πιστεύει ότι «κανείς δεν μπορεί να συμβαδίσει» με την ποιότητα των πόρων έρευνας και ανάπτυξης της Honda στην Ιαπωνία.
Η Honda θα προμηθεύει με κινητήρες τη Red Bull από την επόμενη σεζόν, αφού η δουλειά της με την ομάδα της Toro Rosso έπεισε τον Μarko να προχωρήσει στο «διαζύγιο» με τη Renault. «Με την Toro Rosso όλα λειτουργούν τέλεια», ανέφερε ο Marko στην αυστριακή τηλεόραση Servus TV.

Παρά το γεγονός ότι το 2015 η Honda δεν έδωσε και τα καλύτερα δείγματα γραφής με τη McLaren, ο Marko πιστεύει πως τώρα είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει όλες της τις δυνατότητες. 
Το επόμενο έτος η Honda θα κάνει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Έχουν ένα κέντρο ανάπτυξης στο Sakura, το οποίο κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, λέει ο Marko και συμπληρώνει: Οι Ιάπωνες έχουν διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικό τρόπο εργασίας. Μαθαίνουν με την πάροδο του χρόνου.Η προσέγγισή μας με την Honda είναι διαφορετική από αυτή της McLaren.

Τους είπαμε απλά: Κατασκευάστε τον ταχύτερο δυνατό κινητήρα για εμάς, κι' εμείς θα προσπαθήσουμε να τον τοποθετήσουμε στο σασί.
Ο Marko αναφέρθηκε επίσης στην αποτυχία της Renault να «αντιμετωπίσει» τους υβριδικούς κινητήρες V6, τους οποίους η Mercedes και η Ferrari έχουν εξελίξει σε κορυφαίο επίπεδο. 

Η Renault - είπε-  μας έλεγε συνέχεια πως θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί τον επόμενο χρόνο δίχως αυτό να συμβαίνει.Έχουμε χάσει την πίστη μας στη Renault, δήλωσε.
Αντίθετα η Honda είναι ένας συνεργάτης που έχει δεσμευτεί, διαθέτει τους οικονομικούς και τεχνικούς πόρους και είμαστε η πρώτη ομάδα για αυτούς.
Και κατέληξε: Η Honda συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθη και προχώρησε σε αλλαγές στα στελέχη και τους μηχανικούς της, βάζοντας τον τον Yasuaki Asaki επικεφαλής στο κέντρο εξέλιξης στη Sakura.
Είμαι βέβαιος, είπε, πως του χρόνου θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τη Renault.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube