Helmut Marko: Θα φροντίσουμε να μην ξαναγίνει – Στη Red Bull θα λύσουν το θέμα πίσω από κλειστές πόρτες…

Helmut Marko: Θα φροντίσουμε να μην ξαναγίνει – Στη Red Bull θα λύσουν το θέμα πίσω από κλειστές πόρτες…

H FIA αρκέστηκε να επιπλήξει τους δύο οδηγούς για το συμβάν καταλογίζοντάς τους συνυπαιτιότητα.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν ανάμεσα σε Vertappen και Ricciardo δεν ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα, στη Red Bull θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να μην βγάλουν την κρίση προς τα έξω.

Έτσι ο Helmut Marko, έσπευσε να δηλώσει πως πρόκειται για ένα καθαρά αγωνιστικό συμβάν για το οποίο έχουν ευθύνη εξίσου και οι δύο οδηγοί.

Σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου (τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες), ο Marko τόνισε πως στη Red Bull έχουμε ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πνεύμα και δεν έχουμε ορίσει γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος οδηγός. Απλά περιμένουμε από αυτούς –είπε- να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους.  

Θα συζητήσουμε, τόνισε, το θέμα που προέκυψε με τους δύο οδηγούς μας και θα φροντίσουμε να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο ξανά στο μέλλον. Ωστόσο μας αρέσει ο τρόπος που ο Max δίνει τις μάχες του, κάτι που δίνει και θέαμα και ουσία στον αγώνα. Απλά είμαι θυμωμένος –είπε – γιατί αυτή η μάχη δεν έπρεπε να καταλήξει έτσι.

marko

Ερωτηθείς γιατί από το pit wall δεν προσπάθησαν να «κατευνάσουν» τα πνεύματα των δύο οδηγών όταν τους έβλεπαν να δίνουν μάχη μεταξύ τους, είπε πως αυτό είναι αντίθετο προς τη φιλοσοφία της ομάδας τονίζοντας και πάλι πως στη Red Bull δεν έχουν πρώτο και δεύτερο οδηγό και πίστευαν ότι οι δύο οδηγοί δεν θα έφταναν σε αυτό το σημείο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απόφαση των αγωνοδικών οι οποίοι κάλεσαν σε απολογία τους δύο οδηγούς. Και αυτοί καταλόγισαν συνυπαιτιότητα σε Verstappen και Ricciardo και αρκέστηκαν στο να τους κάνουν μια απλή επίπληξη.
Οι αγωνοδίκες ανέφεραν ότι  και οι δύο οδηγοί είχαν 50-50 συνεισφορά στη σύγκρουση. Ο μεν Verstappen έκανε δύο κινήσεις να υπερασπιστεί τη θέση του την ώρα που ο Ricciardo φέρεται να παραδέχτηκε πως άργησε να κάνει την κίνηση προς τα αριστερά.

Είναι προφανές πως τόσο η FIA όσο και η Red Bull θέλουν να «κλείσουν την υπόθεση» με όσο το δυνατό λιγότερες… απώλειες.
Βέβαια, το τι ακριβώς θα γίνει στο μέλλον και πώς η ομάδα θα αποφύγει την επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος θα φανεί…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube