H Volkswagen θέλει μεγαλύτερη αυτονομία για τα ηλεκτρικά της

H Volkswagen θέλει μεγαλύτερη αυτονομία για τα ηλεκτρικά της

Η Volkswagen εξετάζει τους τρόπους για να αυξήσει την αυτονομία των ηλεκτρικών της μοντέλων στα 700 km.

Το σχέδιό της ώστε να αυξηθεί η αυτονομία των ηλεκτρικών της μοντέλων ανακοίνωσε πρόσφατα η Volkswagen, με στόχο να ανέλθει στα 700 km. Αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει τα επερχόμενα μοντέλα της και την μελλοντική χρήση της MEB πλατφόρμας, αν και εξετάζει και την πιθανότητα να αυξηθεί ελαφρώς και η αυτονομία των τωρινών της μοντέλων μέσω update στο λογισμικό τους.

Εκτός από την αύξηση της αυτονομίας τους στον κύκλο WLTP όμως, η VW εξετάζει επίσης και το σενάριο να αυξήσει την ταχύτητα φόρτισης των ηλεκτρικών της μοντέλων στα 200 kW από τα 125 kW που μπορούν να δεχθούν σήμερα.

MEB Extended Range

Τέλος, μέσα στο στρατηγικό πλάνο για τα ηλεκτρικά της, συγκαταλέγεται και άλλο ένα νέο στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, εξετάζει και τη συνολική βελτίωση της απόδοσης των μοντέλων της που βασίζονται στην MEB πλατφόρμα και ιδιαίτερα αυτά που χαρακτηρίζονται υψηλών επιδόσεων όπως το ID.5 X.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο της γερμανικής φίρμας, το συγκεκριμένο αναμένεται να επιταχύνει πλέον από στάση στα 5,5” από τα 6,2” που ισχύει σήμερα, κάτι που σημαίνει πως η απόδοσή του θα αυξηθεί περίπου κατά 50 ίππους (από 299 στα 350 PS).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube