H Tesla διαπραγματεύεται εξαγορά εταιρείας εξόρυξης λιθίου

H Tesla διαπραγματεύεται εξαγορά εταιρείας εξόρυξης λιθίου

Ο Elon Musk θέλει να αποκτήσει η Tesla τη δική της «πηγή» λιθίου για τις μπαταρίες της.

Tην εξαγορά της Sigma Lithium Corp., εταιρείας που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη λιθίου, εξετάζει η Tesla, σύμφωνα με το Bloomberg, με φόντο την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του μετάλλου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Sigma Lithium είναι μία από τις πολλές εταιρείες εξόρυξης με την οποία συζητά η Tesla, καθώς βρίσκεται όλο και πιο κοντά στη δημιουργία δικής της παραγωγικής βάσης για πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή μπαταριών.

Ο βασικός μέτοχος της Sigma Lithium που κατέχει το 46%, είναι το A10 Investimentos, ένα βραζιλιάνικο ιδιωτικό fund που βοήθησε σημαντικά στην ίδρυσή της. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα μεγάλο κοίτασμα λιθίου στη Βραζιλία, γνωστό ως Grota do Cirilo και τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο τριπλασιασμού της παραγωγής λιθίου το 2024, αφού η έρευνα αποκάλυψε αποθέματα ορυκτών κατά 63% υψηλότερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσουν στην τελική εξαγορά. Οι πιθανοί μνηστήρες μπορεί να διστάσουν να υποβάλουν προσφορές μετά τον τριπλασιασμό της αξίας της μετοχής της εταιρείας κατά τους τελευταίους 12 μήνες και τις υψηλές προσδοκίες των ιδιοκτητών της για το τελικό κόστος μιας εξαγοράς.

Οι ιδιοκτήτες της Sigma θα μπορούσαν επίσης να περιμένουν να αναπτύξουν περαιτέρω το κύριο έργο της εταιρείας προτού προβούν σε κάποια πώληση. Η μετοχή της Sigma Lithium που είναι εισηγμένη στο Τορόντο έχει εκτοξευθεί μαζί με την άνοδο των τιμών του λιθίου, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν για αύξηση εξορύξεων σε μια προσπάθεια να κλειδώσουν μελλοντικές προσφορές για μέταλλα που χρειάζονται για τις μπαταρίες που προορίζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors Co. απέκτησε ποσοστό τον περασμένο μήνα στη Lithium Americas Corp. με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός ορυχείου στη Νεβάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube